23 asja, mille peaksid oma kapist igaveseks välja viskama

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Me kõik oleme olnud olukorras, kui midagi pole selga panna, ometi kapp pungitab riietest. Lahendus tundub lihtne: neist tuleb lahti saada, mis enam sind õnnelikuks ei tee.

Aga me oleme oma riietega sageli emotsionaalselt seotud. BestLife annab juhiseid ja suuniseid, kuidas siiski teada, millest võiksid lahti saada.

  1. «Investeering», mis sind enam õnnelikuks ei tee. Aastaid tagasi kulutasid sa sellele disainrõivale palju raha, kuid kui see enam sind ei rõõmusta, siis pole mõtet selle küljes rippuda.
  2. Su head õnne toov vana T-särk. Paljud meist tahavad alles hoida T-särki, mis oli seljas siis, kui juhtus midagi olulist. Kuid kui see on juba päevinäinud, on aeg sellest loobuda.
  3. «Ühel päeval mahuvad need jalga» teksapüksid. On vähe inimesi, keda tegelikult väikseks jäänud pükste kapis hoidmine kaalu kaotama motiveerib, enamikke meist need püksid ärritavad ja panevad end halvasti tundma.
  4. Moest väljas asjad. Jah, mood on tsükliline, kuid selleks, et mõni asi moodi tagasi tuleks, läheb aastakümneid, mitte paar aastat.
  5. Sentimentaalse väärtusega asjad, mida sa kunagi ei kanna. Rõivad emalt või vanaemalt, mida sa iial selga ei pane... Sa võid tunda kohustust neid alles hoida, kuid ära hoia!
  6. Plekkidega asjad. Kui sa plekki välja ei saa, viska see ära.
  7. Katkised asjad. Kui juba õmbleja ütleb, et seda ei saa parandada, viska see ära.
  8. Kulunud ketsid. Ketsidel on lühem eluiga kui teistel, neid ei saa ka parandada, kui nad hakkavad rebenema.
  9. Ebamugavad kingad. Nad võivad ilusad välja näha, aga kui nende kandmine on valus, loobu neist.
  10. Rohkem kui aasta vana aluspesu. Sa ei pea ootama kulumismärke – aluspesu, mis ihule kõige lähemal, tasuks välja vahetada kord aastas.
  11. Paremaid päevi näinud sokid. On aeg loobuda.
  12. Aksessuaarid, mis ei sobi ühegi teise asjaga su garderoobis. Kui sa ei suuda iial leida võimalust seda vööd või kotti kanda, siis anna need ära.
  13. Naljakate kirjadega T-särgid. Tunnista endale: see nali oli naljakas 15 aastat tagasi. Saa neist särkidest lahti ja asenda neutraalsete toonidega, mis ei lähe kunagi moest välja.
  14. Kõik, mis pesus kokku tõmbas või välja venis. Jah, see on kurb, aga pole midagi teha. Eset ei saa taastada.
  15. Kulunud ujumisriided. Kloor on värvidele tappev ja kui värvilisest trikoost on järel kahvatu vari, on aeg sellest lahti saada.
  16. Riided, mida häbened väljaspool kodu kanda. Meil kõigil on need supermugavad riided, mida me kanname vaid päevadel, mille veedame koduseinte vahel. Kuid kui sa ei julgeks neis rõivais majast välja minna, ei peaks sa neid tõenäoliselt ka kodus kandma. Selle asemel leia endale mugav kodune rõivas, mis näeb ka hea välja.
  17. Ühe ürituse rõivad. Jah, see pulm viis aastat tagasi oli imeline, kuid kui sa pole leidnud sobivat üritust, mil seda kleiti taas kanda, on aeg sellest loobuda.
  18. Värvid, mis sulle ei sobi. See võib olla suurepärane riietusese, kuid kui see muudab su näost zombilaadseks, pole midagi teha.
  19. Kõik, mis meenutab sulle su eksi. Kui mõni rõivas meenutab sulle eksi ja toob tagasi negatiivsed tunded, siis viska see ära.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles