40ndates naised jagavad, mida oleksid tahtnud juba 20ndates teada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Elus paraku ei anta tööjuhendeid. Suure osa õpid ise oma otsuseid ja vigu tehes ning teise osa spikerdad kaasõpilaste pealt. Suure osa isiklikku kogemust saadki aga asendada sellega, kui paned tähele teiste kogemusi. 

Femalista kogus kokku 12 naisterahva, kel vanust üle 40 eluaasta, nõuanded selle kohta, mida nad oleksid tahtnud juba oma 20. eluaastates teada ja mõista. Ehk leiad sinagi nende seast mõttetera, mida kõrva taha panna.

1. Kui keegi ütleb, et sina pead vaikselt istuma ja oma head võimalust ootama, siis ta ilmselt valetab sulle. Sa pead ise julgelt härjal sarvist haarama, sest inimesed, kes sind tagasi hoiavad, loodavad ise sinu arvelt edasi jõuda.

2. Õige inimese jaoks ei pea sa end grammigi muutma.

3. Hoia tööl alles kõik enda loodud dokumendid ja andmed. Pane oma nimi kõigele juurde ja tee kõigest koopia. Mitte keegi teine sinu saavutuste üle arvestust ei pea.

4. Säästa rohkem raha, reisi rohkem, ütle sagedamini «ei», ütle oma aus arvamus välja.

5. Ära karda õnne otsida, naudi reisimist, ära raiska oma aega meeste peale, kes sinust välja ei tee ning ära kunagi karda midagi küsida, sest kõige halvem, mis sa kuulda võid, on eitav vastus.

6. Ära võitle millegi nimel, mis sind väärt pole. Olgu selleks armastus või töö – kui sina tahad seda rohkem kui nemad sind, ei ole sel mõtet. Mine sinna, kus sind tahetakse ja ole nendega, kes sind hindavad ja ära kunagi oota kellegi luba, et teha asju, mida tahad teha. Pea oma väärtust meeles!

7. Kasuta päikesekaitsekreemi, toitu tervislikult ja mis põhiline – ära kunagi rahuldu partneriga, kes sind ei armasta ega austa. Ole tugev ja nutikas.

8. Pane enda jaoks täpselt paika, mida tähendab sulle edu ja mis on need asjad, millest sina hoolid. Ära lase teiste väärtushinnangutel varjutada enda omi. Sina oled iseenda ekspert.

9. Ole erinevatele võimalustele avatum. Ära võta asju surmtõsiselt. Lase lahti toksilistest sõpradest. Ole iseenda vastu heatahtlik. Tülitsedes pea meeles, et sõnu ei saa kunagi tagasi võtta. Armastust tuleb ette rohkem kui üks kord.

10. Proovi uusi asju, isegi neid, mille kohta arvad juba ette, et need ei meeldiks sulle. Pane iga kuu natuke raha kõrvale, kas või 10 €.

11. Selgita välja oma tugevad küljed ning loo endale elu, kus saad neile iga päev toetuda. Ela just endale kõiges sobivamat elu.

12. Hirm on petlik. Usalda oma kõhutunnet. Ära iseloomusta end kellegi teise sõnadega. Ütle jah asjadele, mis sind mugavustsoonist välja toovad. Järgi omaenda soove. Reisi ja naera palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles