Teadlased: just see muudab seksi palju rahuldavamaks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Nagu ilm, võib ka seks olla seinast seina - ühel päeval meeletu ilutulestik linade vahel, teisel päeval ei tõuse selleks aga sõrmeotski. See pole iseenesest halb märk, kuid kui seda viimast tuleb rohkem ette kui esimest, on teadlastel sulle päästerõngas!

Nimelt väidab ajakirjas The Journal of Sex & Marital Therapy avaldatud uuring, et üks asi muudab absoluutselt iga seksuaalvahekorra palju nauditavamaks ning rahuldavamaks ja selleks on: kommunikatsioon. Mida rohkem voodis suhtled, seda parem see väidetavalt on.

Uuringu raames analüüsisid teadlased 398 inimese seksielu eesmärgiga välja uurida, kas seksiaegne kommunikatsioon, nii verbaalne kui ka mitteverbaalne, suurendab seksirahulolu. Saadud tulemused näitasid suhtlemise ja rahulolu vahel otsest seost.

Uuringu tulemused näitavad, et mida rohkem paarid seksi ajal suhtlevad, seda suurem on nende seksuaalne kommunikatsioon, mis omakorda toob kaasa suurema seksuaalse rahulduse. Varasemates analoogsetes uuringutes on teadlased rohkem keskendunud seksieelse ja -järgse suhtlemise olulisusele, kuid nüüd on avastatud, et tähelepanu väärib ka seksi ajal toimuv kommunikatsioon.

Üksteisega kommunikeerimiseks on erinevaid võimalusi ja palju oleneb ka enda isiksuse tüübist - igaühele ei sobi näiteks sõnaline suhtlemine. Nagu ka eespool rõhutatud, saab partneriga suhelda ka sõnadeta: kasuta näiteks häälitsusi, pilku või kehakeelt. Oluline on leida endale sobiv suhtlusviis ning mis peamine, kommunikatsioon toimib kõige paremini kahepoolselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles