Ebausk või tõde: nendel kuupäevadel ei tuleks abielluda

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas usud, et pulmapäeva ja võimaliku lahkumineku vahel on oma seos? Austraalia teadlaste väitel sõltub abielu püsivus ka sellest, millal paar on abiellunud ja sugugi kõik päevad pole vennad. 

Eelseisev paariminek tähendab palju toredaid otsuseid. Sa valid pruutkleidi välja, pulmapeo asukoha ja käigud toidukaardil. Ah jaa, laiv bänd kulub muidugi ka marjaks ära ja muidugi veinid tuleb ära tellida (ning eelnevalt põhjalikult degusteerida). Ei tasu aga unustada ka kuupäeva. Paljud paarid eelistavad küsimusele «millal?» võimalikult ümmargusi numbreid. 

Millal abielluda? Milliseid päevi vältida?

Melbourne'i ülikooli teadlased Austraalias tegelesid küsimusega, kas abiellumise täpse kuupäeva ja lahutuste arvu vahel leiab seoseid. Selle tarbeks uuriti 14 aastat järjest abielu- ja lahutuste registrit Hollandis.

Tulemus on ehk üllatav, kuid ilmselt peavad need abielud, mis on sõlmitud kas korduvate numbritega, nii-öelda maagilistel kuupäevadel või valentinipäeval, üksnes lühiajaliselt vastu. Lahutuste arvude statistika näitab, et paarid, kes on valinud sellised kuupäevad abiellumiseks, lahutavad lausa viis korda sagedamini kui need, kes on paari läinud mis tahes muul päeval. 

Uuringutulemusi tõendavad muuhulgas järgmised arvud: tüüpilised abiellujate lemmikud kuupäevade hulgas olid näiteks 11.11.2011 või 10.11.2012. Nende kuupäevade tagajärjeks on aga uurijate tulemuste kohaselt 30 protsenti kõrgem lahutuste arv. Seega ei tuleks taolisi daatumeid valida.

Valentinipäeval sõlmitud abielud lahutatakse 41 protsendi ulatuses.  

Võib-olla on kõrge lahutuste arv seotud liigse kiirustamisega otsuseid tehes. Abielu sõlmimise põhimotiiviks pole sel juhul enam armastus ja mõistus, vaid kihk asi ära teha võimalikult ägedal kuupäeval. 

Nende tulemuste järgi pole seega mõtet perfektset kuupäeva otsida. Pane päev paika, siis kui sa isiklikult tunned, et oled valmis ja kui on kõige parem suurt pidu korraldada. Suuna oma tähelepanu pigem suhtekvaliteedile, et teie partnerlus jääks ka pärast pulmapäeva rõõmuallikaks. Uuringud kinnitavad, et inimesed, kes usuvad, et nende suhe jääb heaks, on õnnelikumad, kirjutab Bunte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles