Ilutrikid, kuidas päikesest kurnatud nahk sügisel taas särama panna

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sügis on ideaalne aeg, et end igakülgselt poputada. Mis ongi õige, sest suvel saab nahk rohkem vatti kui vaja.  

Päikeseküllane suvepuhkus ei õnnista üksnes kena ja jumeka naha ning kaunite tedretäppidega. Suvepäikesest põhjustatud tugevam melaniinitoodang on ühtlasi muutnud naha ülemise kihi veidi paksemaks ja seega pole sugugi imekspandav, kui nahale on lisandunud ka mõned pigmendilaigud.

Kuumus on teinud oma tööd visalt, aga kindlalt naha kuivuse suunas ja seepärast tervitavad näol pahatihti ka uued kortsud, mis oleks sinna justkui iseenesest siginenud.

Õnneks on käes sügis ja see aastaaeg on nagu loodud enesega tegelemiseks, sealhulgas oma naha hellitamiseks ja turgutamiseks.  

Hooldusprogramm pärast suve

Kuivas nahas ei ole enam stabiilset kollageenivaru ja nii paistavad ka kortsukesed ning kurrukesed paremini silma. Seega tuleks nüüd jälle kollageenitoodangut ning naha taastumist ergutama hakata. Mõistlik oleks käik kosmeetiku juurde teha. 

Koduses iluhoolduses aitavad näiteks ka puuviljahapetega koorijad ülemiselt nahakihilt surnud naharakke eemaldada. Heal juhul võib koorimise abil isegi kergematest pigmendihäiretest lahti saada. Kangekaelsema hüperpigmentatsiooni korral on paras aeg alustada kuuri pleegitava seerumiga. 

Sügise iluprogrammis tuleb igal juhul panustada lisaniiskuse andmisele. Sest nii kuiv, krobeline ja kohati kestendav, nagu praegu, pole su nahk ilmselt enam ammu olnud, kirjutab Freundin

Hüaluroonhapet või aaloed sisaldavad tooted pakuvad eeskujulikku niisutust. Ampullid, seerumid ja maskid annavad nahale uut värskust ja parandavad näonaha elastsust. 

Suvepäikese suudeldud naha all on varjus särav jume — aeg kiirelt tegutseda ja see ilu päevavalgele tuua! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles