Kui unistad nutivabadest lastest, sõida Tarifale

Marju Gellert
, reisihuviline
Copy
Ja päike tõuseb. Varahommik liivadüünide vahel. 
Ja päike tõuseb. Varahommik liivadüünide vahel. Foto: Marju Gellert

Lõuna-Hispaania on imeline piirkond, kus on palju näha ja teha. Vapustav loodus, mäed ja rahvuspargid, väikesed valged külakesed, vanad ajaloolised linnad mauriaegsete kindluste ja lossidega, lakkamatult juttu vadistavat rahvast täis välikohvikud.

Meie lustaka seltskonna seiklusrikas reis sai alguse Málaga lennujaamast, kust kaks eestlasi täis topitud rendiautot teele asusid. Ikka Andaluusiat avastama ning möödaminnes ka rannamõnusid nautima. Otsustame vahepeale jäävad kuurortlinnad vahele jätta ja teha esimese ujumispeatuse hoopis 160 kilomeetri kaugusele jääva Tarifa piirkonna mõnes poolmetsikus rannas.

Tarifa ise on väike armas 18 000 elanikuga linnake ning ühtlasi ka Mandri-Euroopa lõunapoolseim tipp, kus saavad kokku Atlandi ookean ja Vahemeri ning kõigest 15 kilomeetri kaugusel üle Gibraltari väina paistab Aafrika mägine siluett.

Tarifa on lohesurfarite paradiis, kus peaaegu alati näeb rannas liuglemas lugematul arvul surfareid. Juba see vaatepilt ise tekitab vaba ja õnneliku tunde, mis siis veel rääkida asjaosalistest endist, kes seal lainete peal rõõmsalt ringi vuhisevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles