5 nippi, mis aitavad sul saavutada ideaalsed matid huuled

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kes ei armastaks matte huuli? Need on julged, aga mitte liialt toretsevad. Viimistletud, aga mitte liiga formaalsed. Nendega võid lihtsalt kinno minna, aga ka pidulikule galaõhtule. Ainuke murekoht on see, et matt huulepulk kuivatab huuli tavapärasest rohkem. Kui aga järgid neid viite sammu, siis ei tohiks ka see probleemiks osutuda.

1. Huulekoorija

Ennetamaks hilisemaid kuivi huuli, tuleb need kindlasti enne värvimist koorida. Eemaldades surnud naharakud õrna koorijaga, on tulemuseks siledad ja värsked huuled. See samm on neist viiest tõenäoliselt kõige olulisem, sest alles pärast koorija kasutamist saad aru, kui kuivad sinu huuled tegelikult olid.

2. Huulemask

Huulemask niisutab huuli sügavuti. Huultel on ainult kolm kuni viis rakukihti (samal ajal kui ülejäänud keha on kaetud umbes 15 kihiga) ja need ei tooda rasu. Seetõttu on huuled võrreldes ülejäänud kehaga palju vastuvõtlikumad nii UV-kahjustuste kui ka muude vigastuste suhtes.

3. Huule-primer

Huule-primer kergendab huulepulga pealekandmist ning parandab selle püsivust. Aitab siluda ja pehmendada huule pinda, samas visuaalselt vähendades huulekontuuri ebatäiusi ja joonekesi. Hoiab ära värvi laialivalgumise.

4. Huulepliiatsit

Kasutades enne huulepulga peale kandmist huulepliiatsit, saavutad selgelt määratletud huuled. Ideaalis võiks ka huulepliiats olla matt. Huulepliiats olgu huulepulgaga sama värvi või kergelt tumedam.

5. Huulepulk

Kui sinu huuled on kooritud, niisutatud, primer'iga ettevalmistatud ja piiritletud, on lõpuks ometi huulepulga kord. Ära kanna huulepulka mitu kihti, sest see võib huuled ketendama ajada ja neid liigselt kuivatada (hoolimata sellest, et neid eelnevalt koorisid ja niisutasid). Kanna värv peale aeglaselt ja hoolikalt, nii ei ole mitmeks kihiks isegi vajadust. Nüüd kuivata huuled õrnalt paberiga ja ongi valmis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles