Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Oluline põhjus, miks tasub külmkapis toiduained ära pakendada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Caro / Klaus Westermann / Caro / Klaus Westermann

Kas su paprikaviilud ja ülejäänudki tükeldatud juurviljad rändavad otse lahtiselt külmikusse? Tulevikus väldi seda!   

Meie köögis elutseb arvukalt mikroobe ja baktereid. Selleks et nad ei paneks meie toiduaineid riknema ega meid endid seeläbi tõvestaks, on abiks väiksed trikid ja nipid. 

Roxanna Pelka, portaali Helpling puhastusekspert selgitab, miks ei ole hea panna köögivilja ilma igasuguse pakendita külmkappi. 

Lahtilõigatud köögivili on ideaalne pinnas 11 miljonile mikroobile, mis luuravad külmkapis. Just need mikroobid asuvadki meie kurkidele, paprikalõikudele ja tomatitele. Selle tulemusena riknevad need toiduained mõnevõrra kiiremini. 

Kõige parem oleks köögiviljad panna kas korduvkasutatavasse võrkkotti või säilituskarpi.

Isegi siis kui külmkapp näib esmapilgul puhas, tuleks seda kord kuus äädikat sisaldava vahendiga põhjalikult puhastada. 

Tagasi üles