Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Tervistav toonik sügiseks: ingveri-kurkumi-pits

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Shutterstock

See shot siin pole mingi naljategu: ingver ja kurkum tugevdavad meie vastupanuvaimu — ning kõhurasv paneb üldse ajama. 

 

Rohkem immuunjõudu ühest joogist on raske leida: kurkumi ja laimiga värske mahl toimib põletikuvastaselt, valuvaigistavalt ja antibakteriaalselt — mis ongi parim eeldus terveks sügiseks, kirjutab Freundin.

Ingver peaks toimima ka kõhurasva vastu: terav vürts lööb seest käima ja paneb tööle nii süsivesikute ainevahetuse kui rasvapõletuse. Samal ajal uhutakse kehast välja kahjulikud ained, kuna ingver on ka mürgitustava toimega. 

Ingveri-kurkumi-shot

Vaja läheb: 

  • ingverijuur
  • 1 värske laim või sidrun
  • 1/2 värsket granadilli
  • veidi Tabasco kastet
  • kurkum
  • agaavisiirup

Valmistamine: 

Pane koorimata ingverijuur küüslaugupressi vahele ja suru nii kaua, kuni mahla hakkab eralduma. Vala klaasi veidike vett ja ingverimahla. Pressi klaasi ühe laimi mahl ja lisa teelusikatäis kurkumit. 

Pane granadilli viljaliha sõelale, suru mahl lusikaga välja ja lisa kurkumimahlale. Maitsesta see Tabasco kastme ja agaavisiirupiga. 

Tagasi üles