6 märki, et oled armunud valetajasse

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui sa oled armuelus petta saanud, siis võid leida end olukorrast, kus süüdistad ennast: oli ehk märke, mida oleksin saanud varem märgata? Jah, on olemas märke, mis reedavad, et sa oled armunud valetajasse.

Me näeme armununa seda, mida me tahame näha ning enamik meist ei ela, olles pidevalt valmis pettasaamiseks. Me tahame uskuda, et inimesed on head ning usaldus on ühiskonna alustala.

Kuid on märke, mis võivad sulle vihjata, et kõik pole nii ilus kui paistab, kirjutab Popsugar.

  1. Ta on võluv. Head valetajad on manipulaatorid, enesekindlad, elegantsed, teravmeelsed ning suudavad ilma süümepiinadeta opereerida. Ja nad on ilusad. Mida ilusam inimene, seda kergemini ta valedega puhtalt pääseb.
  2. Sa ei suuda tõendada midagi, mis ta räägib. Sa palud, et ta näitaks reisipilte või tahad kohtuda pere ja sõpradega, aga alati tuleb midagi ette ja asi ei saa kunagi teoks. Miks? Sest ta valetab!
  3. Ta asub ründama, kui sa esitad küsimusi. Kui valetajale esitatakse tõendid, et ta on valetanud, asuvad nad rünnakule. Ta paneb sind arvama, et viga on sinus.
  4. Ta on hea jutuvestja. Uurijad on kindlaks teinud, et valetades muutub viis, kuidas me kõneleme. Me rõhutame rohkem enda osalust loos, me kasutame rohkem lauseid algusega «Mina...» Valetaja sisestab end loosse, mida jutustab.
  5. Ta kasutab fraase nagu «Mina küll seda ei mäleta» või «Minu mälestuste kohaselt». Kui keegi kordab su sõnu, vannub jumala nimel või kinnitab, et sa oled esitanud hea küsimuse, tähendab see, et ta püüab aega võita. Valetajate jaoks on õnnistus aga see, et inimesed tavaliselt ei tee vahet fraaside «Mina küll midagi sellist ei teeks» ja «Ma ei teinud seda» vahel.
  6. Leia tõendeid. Ainus viis tõeliselt valetajat vahele võtta on kindlate tõenditega. Tekstisõnumid, e-kirjad, telefonikõnede lindistused, pangaülekanded, videosalvestised, su enda silmad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles