Pühapäevased iluminutid: lihtne moodus kiharate poputamiseks

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Pole oluline, kas su juuksed on kuivad, pigem rasused või kombineeritud, oliiviõli aitab sul oma kiharatele pai teha. 

Oliiviõli on juustele hea, sest oomega-3-rasvhapped ja antioksüdandid aitavad ennetada katkiseid juukseotsi, muudavad kiharad pehmemaks ja võitlevad tuhmuse vastu.

Toome sinuni kolm juuksemaski retsepti, mida saad kodus kerge vaevaga teha, et oma juukseid hellitada. 

1. Oliiviõli + mesi

Mesi koos oliiviõliga aitab niisutuse juustesse lukustada. Võta kolm supilusikatäit oliiviõli ja üks supilusikatäis mett ning sega ühtlaseks. Kui segu on väga kleepuv, ära karda oliiviõli juurde lisada. Pese juuksed šampooniga ja lase täielikult kuivada. Kanna mask juustesse, kata juuksed kinni ja jäta mask mõjuma 30 kuni 90 minutiks. Loputa sooja veega. 

Tähelepanu: kui sul on kuivad juuksed, tee maski kaks korda nädalas. Kui oled rasuste juuste omanik, piirdu ühe korraga. 

2. Oiiviõli + banaan

Banaanid sisaldavad palju antioksüdante ja kaaliumit ning aitavad ennetada juuste väljalangemist. Võta küps banaan ja purusta see. Lisa supilusikatäis oliiviõli ja sega. Võid lisada ka supilusikatäie mett, et saavutada suurem niisutus. Pese juuksed ja kanna segu kuivadele juukseotstele. Jäta mask mõjuma 30 minutiks, loputa ja kasuta palsamit. 

Kuivad ja kahjustatud juuksed ihkavad seda maski saada kord nädalas. 

3. Oliiviõli + avokaado

Avokaadod sisaldavad rikkalikud antioksüdante ja vitamiine A, B ja E, mis tähendab, et juuksed muutuvad läikivamaks, pehmemaks ja ei lähe nii kergesti pusasse. Võta küps avokaado, lisa sellele kaks supilusikatäit oliiviõli (võid ka mett lisada) ja sega. Pese juuksed ja kanna mask kuivadesse juukseotstesse. Jäta mask mõjuma 45 minutiks. Loputa ja kasuta palsamit. 

Sõltuvalt kahjustuse astmest, võivad juuksed vajad seda maski ühest korrast nädalas kuni korrani kuus. 

Mida meeles pidada? Oliiviõli kasutamisel on oluline kanda seda puhastesse juustesse, sest niimoodi saab ta paremini toimida. Kindlasti tuleks juukseid pärast maskitamist pesta, vajadusel mitu korda, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles