Nii kannad madratsi eest eeskujulikku hoolt

Naine
Copy
Foto: Charry Jin / Pexels

Madrats on hea une pant, kuid sama tähtis on ka õige hooldus. Isegi kui silmaga ei näe, on meie magamiskohad asustatud nii tolmulestade kui muu mustusega. Seepärast on mõistlik järjepidevalt puhastada — eriti kui kannatad kas allergia käes või pead koduloomi. 

Eemalda voodilinad, padjapüürid ja madratsikatted ning pese neid pesumasinas, kõige parem 60 kraadi juures. Kuum vesi aitab tolmulesti surmata. Ka patju (mitte küll kõiki, uuri silti) on võimalik pesta. 

2. Tolmuimemine madratsilt

Kasuta tolmuimejat, et puhastada kogu madratsi pealispind, kaasa arvatud küljed. 

3. Plekkide eemaldamine

Kasuta sulgmadratsite puhul polstri- või ensüümpuhastit. Või sega puhastusvahend veega ja kanna vaht plekile. Vahtmadratsi puhul võib samuti ensüümpuhastit või pesuvahendi-trikki rakendada. Kanna vahendit ainult plekilisele kohale ja lase madratsil täielikult ära kuivada, enne kui paned teki või voodipesu tagasi madratsile. 

4. Lõhnade eemaldamine

Kui sul pole madratsit päikeses või värskes õhus võimalik tuulutada, kasuta küpsetuspulbrit (või soodat). Pihusta kiht pulbrit üle kogu madratsi ja lase paar tundi mõjuda. Kui pulber on oma töö teinud, eemalda see tolmuimejaga. 

5. Katmine ja kaitsmine

Kui madrats on kuiv ja puhas, kata see madratsikattega, mis kergendab tulevikus puhastamist ja kaitseb määrdumise eest, soovitab AD. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles