Ohtlik kombinatsioon: greibid ja pillid

Naine
Copy
Foto: Canva / Pexels

Kui jumaldad greipe, aga samal ajal võtad ka antibeebipille, ole ettevaatlik, sest sellel võivad olla kõrvaltoimed. 

Antibeebipillidega on lood nii ja naa. Nende võtmisega kaasnevad nii mõnedki puudused ja kõigile naistele need tabletid ei sobi nagunii. Lisaks sellele võib ka teatud toiduainete tarbimine kahasse pillidega kehale negatiivselt mõjuda. 

Kui võtad pille, unusta greip!

Mida paljud ei tea: tsitrusviljad — eriti aga greibid — võivad antibeebipilli toimet negatiivselt mõjutada, kirjutab Freundin. Põhjuseks on greibis sisalduv flavonoid naringeniin, millel on soole lagundavatele ensüümidele pärssiv toime. Tulemus: arstimite toime tugevneb. Selline toime võib avalduda juba pärast klaasi greibimahla. 

Kui sa manustad östrogeenisisaldusega tablette, siis tuleks meeles pidada, et antibeebipilli toime flavonoid naringeniini tõttu küll ei nõrgene, seevastu aga tõuseb naissuguhormooni östradiooli (östrogeeni) tase veres. Kui östrogeenitase on kõrgem, kasvab tromboosioht. Kõrvaltoimetest võib esineda ka rindade hellust.

Tähelepanu ka nende ravimitega!

Greibid mõjutavad ka südame-, vähi-, astma- ja potentsiravimite ning ka antidepressantide toimet. Kõige parem oleks sel teemal arstiga nõu pidada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles