Ilu-SOS: kuidas ilma küünelakieemaldita küünelakki eemaldada

Naine
Copy
Foto: YURI MANEI / Pexels

Ootamatult kooruma hakanud küünelakk on üks tüüpilisemaid ilujamasid. Enamasti märkab seda liiga hilja — paar minutit enne tähtsat kohtumist — ja tavaliselt pole siis ka küünelakieemaldit käepärast. Õnneks on olemas mõned hädaabitrikid — ehkki soovitame neid kasutada vaid erandjuhtudel.  

Pealislakk või läbipaistev küünelakk

Kanna rikutud lakikihi peale ja tõmba paberiga (parem muidugi vatiga) lakk maha. Tumeda lakiga kulub eemaldamiseks muidugi rohkem aega. 

Juukselakk

Igaüks, kes on kaunilt maalitud küüntega laki abil  soengut teinud, teab seda omast käest — lakk muutub tuhmiks. Sellest jamast võib aga häda korral isegi kasu lõigata. Piserda juukselakki kosmeetilisele salvrätikule, vajuta küünele ja lase lühidalt toimida, seejärel eemalda. Veelgi kergemini saad küünelakki eemaldada, kui pihustad juukselakki  ka enne küüntele. Miks see toimib? Sest juukselakk sisaldab enamasti alkoholi ja see lagundab küünelakistruktuuri. 

Deodorant

Ka see toode teeb oma lakieemaldustööd üsna edukalt, kuna deodorandidki sisaldavad lakki lahustavaid aineid. Põhimõtteliselt õnnestub eemaldamine samamoodi nagu juukselakiga: kõigepealt pihusta teatavast kaugusest küüntele ja seejärel võta deodoreeritud vatipadja abil lakk maha. Kannatust tuleb siiski varuda, sest esimese korraga ei toimu veel midagi, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles