See trikk leevendab tundlikke hambaid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Selle trikiga kuuluvad tundlikud hambad minevikku.

Kuum supp, külm jäätis või tuuletõmme — ükski neist ei meeldi tundlikele hammastele. Torkavat valu, mis läbistab välgunoolena keha, on meist  enamikule tuttav. Selle põhjuseks on paljastunud hambakaelad, mis tekivad sageli vale hambapesu tagajärjel. Ennetamiseks soovitab Freundin head võtet.

Vaheta poolt

Kas sa oled proovinud vahelduseks kõiki igapäevategevusi mitte oma juhtkäe, vaid teise käega teha? Polegi nii lihtne! Aga just nii tuleks hambaid pesta. Võta täna õhtul hambahari teise kätte ja proovi ära. Seega kui oled paremakäeline, pese hambaid vasaku käega ja vastupidi. Tõsi, alguses vajab asi harjutamist, kuid kõige tähtsam on see, et «vale» käega survestad sa hambaid vähem. Lisaks sellele puhastad sa neid automaatselt aeglasemini ja säästad igemeid, mida liiga jõuline puhastamine lükkab allapoole ja niimoodi sillutabki teed paljastunud hambakaeltele.

Kanna hoolt suuõõne eest

Kui sul on tekkinud mõni tundlik koht, siis aitavad ka suuloputusveed ja spetsiaalsed salvid, mida tuleks kanda vastavale kohale.

Lisahooldusena võid loputada suud enne hambapesu külmpressitud kookos- või seesamiõliga. Võta supilusikatäis õli suhu, loputa lühidalt, sülita välja ja loputa sooja veega. See aitab eemaldada põletikke põhjustavaid baktereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles