Miks peavad mehed arvustama naiste välimust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Donna Flagg kirjutas portaalis psychologytoday.com, miks teevad mehed üldistusi naiste välimuse kohta ja miks ei võiks igaüks ise otsustada, mida ta peab atraktiivseks ning mida mitte.

Donna kirjutas, et Facebookis jagatakse pilte, kus on kõrvutatud kurvikad naised väga kõhnadega ja siis kommenteeritakse ning vaieldakse teemal, mis on seksikas ja mis ei ole. «Inimesed kipuvad sealjuures oma arvamust avaldama nii, nagu see oleks ainuõige ja kõik muu oleks jama,» ütles ta.

«Tegelikult, mis vahet seal on? Mehed valivad omale kaaslase selle järgi, kes neile konkreetselt meeldib ja pigem võib valik mingil määral olla seotud nende emaga, mitte universaalselt kinnitatud hierarhiaga, mis jaotab naised ilusateks või koledateks,» väitis Donna Flagg. «Selline üldistamine naljapiltide näol on absurdne, hull, solvav ja hale.»

Üldiselt ei leia internetiavarustest Donna sõnul samasuguseid pilte meeste kohta, kus kõhuvoltidega vanamees oleks vastandatud noorele meesmodellile. «Ka sel pildil tegelikult ei oleks mitte mingit mõtet,» selgitas ta. «Idee oleks sama jabur, ükstapuha, kes nende atraktiivsuse kohta küsib.»

Oma arvamuse lõpetas Donna Flagg Eleanor Roosevelti tsitaadiga: «Suured mõtlejad räägivad ideedest, keskmised mõtlejad räägivad sündmustest ja väikesed inimesed räägivad teistest inimestest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles