Ettevaatust! See võib olla kõigi sinu suhete purunemise põhjuseks

Naine
Copy
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Antonio Guillen Fernández

Ülemõtlemine on halb harjumus, mida tuleb kõigil ette. Sellele vaatamata võib see elus ja suhetes palju ära rikkuda.

Miks me mõtleme üle? Tegu on lihtsalt paranoiaga, mis tuleneb olukorrast, mis juhtus kellegi teisega. Ülemõtlemine tuleneb pea alati suhetest kellegi teisega. Harva mõtleb inimene enda tegude üle nõnda pingsalt, mis pole kellegi teisega seotud.

Tegu on tegelikult puhtakujulise kontrolliga. Sinu silmarõõm ei kirjuta järsku enam sulle nii agaralt. Hakkad peas läbi mõtlema iga teie vestlust, et leida märke, kus midagi muutuda võis. Usud, et kui sa selle välja nuputad, suudad sa seda parandada. Tõde on, et tõenäoliselt ei saa sa kunagi teada, miks keegi sinuga ei klappinud. Isegi, kui see oli midagi, mida sa ütlesid, pole seda võimalik parandada.

Kuidas see suhet mõjutab?

Kui sa oled kindel, et «ta kindlasti ei helista mulle» või «ta raudselt kaotab minu vastu huvi», siis hüppad sa igalt väikeselt kujutletavalt märgilt järeldustesse. See mõjub eriti rängalt sinu enesehinnangule ja seda tajuvad ka teised, kirjutab Women's Health. Sa kujutad ette märke ja põhjuseid, miks midagi läheb halvasti ning sa võtad need kaasa uutesse suhetesse, olles ise ärevil ja alateadlikult süüdistades teist või ennast juba ette asjade eest, mida pole olnud.

Kuidas vabaneda ülemõtlemisest:

1. Selgita välja, millest see tuleb. Kas oled ärevil, kuna teine inimene saadab segaseid signaale? Või kardad ajaloo kordumist? Mõista põhjust.

2. Meenuta endale tõde. Kui silmarõõmu sõnumid on sulle segased, siis võta seisukoht. Sa ei pea olema selles suhtes detektiiv. Sa väärid paremat, kui segadusseajav jutt. Või ehk pole tegelikult praegu midagi valesti ja sa kujutad endale probleeme vaid ette suurest hirmust? Sel juhul meenuta endale, et hetkel on kõik hästi ja probleeme, mida sa kardad, pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles