Hea trikk pühapäevaks: tee oma külmik viie minutiga korda!

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Meile kõigile ilmselt meeldiks, kui külmkapp saaks korda imeväel ning ka püsiks korras, kuid reaalsus on paraku teine. Isegi, kui sa kapis korra lood, läheb olukord päev-päevalt aina hullemaks. Kellel on aga aega iga nädal külmikut koristada?

Food52 pakub välja hea lahenduse ning kinnitab, et ka viie minutiga saab külmkapi juba täiesti normaalsesse olukorda.

Minut 1:00. Pane käima taimer ja mängima muusika

Otsi üles oma peamised koristusvahendid: prügikast, majapidamispaber või mikrofiiberlapid, puhastusvahendid. Kääri käised üles!

Minutid 2:00-4:00. Loe kokku, hinda, viska

Ava külmkapp. Tõmba hinge. Lase pilgul üle riiulite libiseda. Kui su salatikastmetes on rohkem kastmelõppe kui kastet ennast, siis hinda, kas sellest piisab kiireks salatiks. Muidu aga vaata parim enne kuupäevi ja viska ära kõik, mille paremad päevad on möödas. Võta kaaned maha purkidelt ja topsidelt ning hinda: kas sa sööd selle täna veel ära? Jällegi, kui miski on rohkem kui paari päeva vanune, viska see minema.

Seejärel tõmba lahti sahtlid. Viska komposti kõik, mis näeb välja liiga kurb, et minna supi sisse. Kogu kokku lahtised sibulad ja küüslauk, pane need ühte anumasse. Koori kapsalistelt ära koledaks läinud pealislehed ning tee kindlaks, kas neis on veel piisavalt elu.

Ühtlasi pane tagasi asjad, mis on tee leidnud valesse kohta: salat käigu köögiviljasahtlisse, kastmed ukse peale riiulisse, toores liha kõige külmemale riiulile. Aseta kõige nähtavamale kohale kõige kiiremini riknev toit.

Minut 4:00. Kiire sisemuse puhastamine

Riiulid, mis vajavad enim tähelepanu, tõmba üle puhastusvahendi ja lappidega. Ära unusta tihendeid, need lähevad kiirelt üsna rõvedaks.

Minut 4:30. Kiire väline puhastus

Sulge uks ning eemalda sellelt poenimekirjad, vananenud kutsed ja kulunud joonistused. Pritsi vahendit ja puhasta uks, ära unusta ka käepidet.

Aeg!

Kui palju sa tehtud jõudsid? Loodetavasti rohkem kui sa lootsid! Ehk ei jõudnud sa kõike tehtud, aga sellest pole midagi. Ilmselt said lahti kõige hullematest asjadest ja järgmine kord saad põhjalikumalt juba järgmisele riiulile keskenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles