Imedemaa Mallorca peidetud pärlid

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Sa Calobra randa viib pikk ja seiklusrohke tee, kuid sihtpunkt on seda aega väärt! FOTO: Angela Blumkvist
Sa Calobra randa viib pikk ja seiklusrohke tee, kuid sihtpunkt on seda aega väärt! FOTO: Angela Blumkvist Foto: Angela Blumkvist

Meri, mäed, palmid, liivarand, viimase peal turismiatraktsioonid – Hispaania paradiisisaar Mallorca pakub kõigile midagi. Et sellel saarel on nii palju pakkuda, tasuks hotelliterrassilt kaugemale vaadata ja avastada kohti, mis suisa sõnatuks võtavad.

Sa Calobra

Eemal kuurortide melust asub Sa Calobra rand, mis pakub filmidest nähtud maalilisi vaateid. Kaljuseinte vahel asuvale kivirannale viib kümnete kilomeetrite kaupa kitsast mägiteed. Mägede vahel kulgedes tundub, justkui vaataksid autoaknast mõnd stseeni «Troonide mängu» seriaalist. Mäetippu jõudes hakkab tee langema ning kui see sügavusse lookleb, meenub hetki «Top Geari» autosaatest. Kuigi kümned kilomeetrid mägiteed võtavad sõites pea sama kaua aega kui sõit Tallinnast Pärnusse, ei hakka seal igav. Hingematvad vaated sunnivad iga natukese aja tagant peatusi tegema, et kogu seda ilu pildile püüda.

Alla jõudes ootab ees parkla, kust randa on veel kümmekond minutit kõndimist. Kohvikutega ääristatud promenaad viib läbi kaljude uuristatud koobaste ning välja jõudes ootab sind kivine paradiisirand. Tohutute kaljude vahel asub rannasopp, mis erineb Mallorcale iseloomulikest palmidega liivarandadest. Lapsi selles rannas palju ei kohta. Pigem on nii pika teekonna sinna ette võtnud lasteta turistid ja jahtide omanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles