5 sisustusviga, mis muudavad iga elamise vanamoodsaks

Naine
Copy
Foto: Marcelo Dias / Pexels

Kodu värskenduskuur ei tule kunagi kahjuks. Küll aga tasub mõningaid asju vältida, et moodsast ei saaks ootamatult vanamoodne.  

Viga #1: kõik ostud on pärit kirbuturult

Kirbuturult võid hea õnne korral tõelisi aardeid imepisikese hinna eest leida. Kui aga kogu mööbel ja sisustus viimseni on pärit vanakraamiturult, on kodu varsti üsna kopitanud moega. Lõpuks paistab 18. sajandist pärit kroonlühter Louis XIV stiilis tugitooli ning juugendstiilis kapi kõrval lihtsalt igav.

Parem kombineeri vintage-mööblit uute asjadega. Nii tekib cool segu, milles kirbuturuaarded loovad stiilseid aktsente.

Foto: Leticia Ribeiro / Pexels

Viga #2: ainult trendiobjektid

Esimese vea vastand pole sugugi parem: kui kogu mööbel ja aksessuaarid on just sellel hooajal ülikuumad, on suur tõenäosus, et see läheb juba paari kuu pärast moest välja.

Trendielementidesse ei tasuks liiga palju investeerida. Flamingo-dekot jms saab ka soodsamatest sisustuspoodidest. Siis pole ka nii valus, kui nende aeg on kuue kuu pärast ümber või oled ise nende nägemisest küllastunud.

Viga#3: toad pole piisavalt valgustatud

Ilus, hele (mitte ere) valgus on asendamatu, kui tahad sisustust kõige paremini esile tuua. Kui sul on aga üksnes laelamp elutoas, siis on oht, et kõik nurgad pole optimaalselt valgustatud ja tuba näeb üsna väsinud välja.

Panusta kaudsesse valgustusse! Erinevate lampidega, mis enamasti ei sira otse silma, vaid peegeldavad valgust vaid kaudselt, muudad ruumi kutsuvaks ja õdusaks.

Foto: Anastasiya Lobanovskaya / Pexels

Viga #4: liiga palju mööblit ümberringi

See pole ainult neile, kes elavad väikses ruumis: ka suurtes ruumides võib mööblirohkus rusuvalt mõjuda. Sama käib ka aksessuaaride kohta.

Ole vapper ja jäta mõni ruutsentimeeter oma kodust kasutamata. Vaba ruum mõjub kaasaegselt ja ka väljavalitud esemed pääsevad paremini mõjule.

Viga #5: rõhk on üksnes tumedatel värvidel

Must nahkdiivan, selle juurde tumepruun massiivpuidust mööbel ja burgundiapunane sein? Tänan, ei! Kui sa ei ole vanakooli stiilist sedavõrd huvitatud, vali kas pigem heledamaid varjundeid või kasuta tumedaid toone eelkõige suurepäraste kontrastide loomiseks.

Allikas: Glamour

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles