Nii saad deodorandiplekkidest riietel lahti

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sõõrid valgel tööpluusil või mustal lemmiksärgil: deodorant tekitab sageli inetuid valgeid või kollaseid plekke. Need kodused vahendid aitavad aga deodorandiplekkidele üks-null teha.

Plekid riietel tekivad tavaliselt pärast alumiiniumisisaldusega deodorandi kasutamist. Higi ja rasu segunevad antud sooladega ning jätavad oma jäljed. Valgetel riietel näivad need plekid kollased, mustadel seevastu valged.

Probleem on selles, et pesumasinaga pestes neist hoobilt lahti ei saa, mõnikord paistavad nad pärast pesu isegi veel paremini silma. Deodorandiplekkide eemaldamiseks on vaja eelhooldust.

Sidrunhape valgetele ja kollastele plekkidele

Sidrunhapet oleks parem kasutada vaid heledatel riietel. Võta kolm supilusikatäit sidrunhappepulbrit ja lahusta täielikult ühes liitris vees. Leota riideid mitu tundi (veel parem terve öö) ja seejärel pese tavalise pesuprogrammiga.

Äädikas kõvadele, valgetele ja vanematele plekkidele

Äädikas sobib paremini värvilistele või mustadele rõivastele. Lahjenda äädikas veega ja pane rõivas paariks tunniks likku. Seejärel pese nagu tavaliselt.

Pesusooda igasuguste plekkide vastu

Kui kasutad pesusoodat plekieemalduseks, lahusta kuni kaks supilusikatäit soodat soojas vees ja pane riided sellesse umbes pooleks tunniks likku. Seejärel pese kas käsitsi või hõõru pehme harjaga. Siis pese nagu tavaliselt.

Meigikäsn värskete plekkide vastu

Värskeid, valgeid deodorandiplekke tumedatel riietel saab välja ka uue meigikäsnaga. Hõõru ettevaatlikult švammiga üle pleki ja «kustuta» plekk ära.

Sapiseep värskete ja kollaste plekkide vastu

Sapiseep on abiks kollaste ja värskete higirõngaste vastu heledal särgil. Tee riie määrdunud kohalt märjaks ja hõõru seda sapiseebiga. Seejärel pese nagu tavaliselt.

Muidugi oleks  kasulik alumiiniumisisaldusega deodorandist üldse loobuda — see säästaks nii kangast, loodust kui nahka ja tervist.

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles