Miks ei peaks ninakarvu mingil juhul välja tõmbama

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Ninakarvadest pole enamik suuremas vaimustuses ja seepärast haaravad paljud kiirelt pintsetid ja rebivad nad hoogsalt välja. See pole aga sugugi hea. Kuidas seda õigesti teha?

Eelkõige on karvakasv ninas meeste probleem ja nende eemaldamiseks rakendatakse väga erinevaid meetodeid. Ühed kasutavad ninakarvalõikurit, teised küünekääre. Kolmandad  haaravad pintsetid ja kitkuvad välja.

Selline väljatõmbamine võib aga meedikute sõnul olla tervisele kahjulik, kuna neilegi karvakestele on emake loodus andnud ülesande: filtreerida õhku, mida me sisse hingame. Kui karvu pole, jõuavad imepisikesed mustuseosakesed kopsu.

Ninakarvade eemaldamine: ainult mitte pintsettidega!

Väljakitkumisega tekivad ka haavad, mis loovad sissesõiduvärava ninalimaskesta bakteritele ja mikroobidele — ja kuna ninaveresooned viivad otse ajju, võib see tekitada ajukelmepõletikku, kirjutab Maennersache.

Seega on pintsetid igal juhul mõeldamatud. Sama ohtlikud on ka karvaeemalduskreemid. Need sisaldavad kemikaale, millel pole ninalimaskestale mingit asja. Ammugi tuleks välgumihkel sahtlisse jätta!

Kuidas õigesti ninakarvu eemaldada 

Kaks võimalust, mille puhul ei ole erilist riskiohtu, on lõikamine ja trimmimine. Lõikamiseks tuleks kasutada ümaraotsalisi küünekääre ja neid enne iga kasutuskorda desinfitseerida. Siis surud ninaotsa ülespoole ja lõikad karvad  paar millimeetrit lühemaks.

Veelgi kindlam variant on elektrilise ninakarvatrimmeri kasutamine. Enne kasutamist tuleks nina põhjalikult puhastada — kleepunud ninakarvu on raske lõigata. Lülita trimmer enne ninnapistmist sisse. 

Laseriga karvaeemaldus

Mõned eemaldavad ninakarvu laseriga. Paljud spetsialistid seda aga ei soovita, sest nagu juba eespool mainitud, on ninakarvadel kindel ülesanne, mida sellisel juhul ei ole enam võimalik täita, kirjutab Maennersache.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles