7 kõige levinumat etiketiviga, mida meist parimadki teevad

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Me kõik soovime seltskonnas käituda viisakalt, kuid siiski võib mõningaid vigu ette tulla. Need on levinumad vead, millega me etiketti rikume.

Lähed külla tühjade kätega

Isegi kui kutses öeldakse, et midagi pole vaja kaasa võtta, on siiski viisakas midagi külakostiks viia. 

Oled ebaviisakas

Meil kõigil tuleb ette ka halvemaid päevi, kuid teised inimesed ei ole selles süüdi. Teiste suhtes peaksid sa ikkagi viisakaks jääma ja enda halva tuju ära unustama. 

Jääd hiljaks

Kui sa oled lubanud jõuda kuhugi kindlal kellaajal, siis pea enda lubadusest ka kinni. Kui tõesti peaks juhtuma, et sa mingil põhjusel jääd hiljaks, siis viisakas on sellest ka teada anda.

Tutvusta enda kaaslast

Kui sa lähed külla kas uue sõbra või kaaslasega, keda seal olevad inimesed ei tunne, on viisakas teda ka seltskonnas tutvustada. Vastasel juhul võib jääda mulje, et tema on täiesti tähtsusetu.

Unustad öelda palun ja aitäh

Need on kõige elementaarsemad viisakusväljendid, mida seltskonnas öelda võiksid. Sellega näitad üles austust ka teiste inimeste suhtes.

Mõtled ainult iseendale

Õpi ka teisi kuulama ja ära mõtle ainult enda asjadele. Enamikele inimestele meeldib endast rääkida, kuid ära unusta selle juures ka oma vetluskaaslast. 

Räägid täis suuga

Meile kõigile õpetatakse, et täis suuga ei räägita ja nii ongi õige. Isegi, kui sa tahad meeleheitlikult mõnele küsimusele vastata, siis söö kõigepealt oma suu tühjaks, kirjutab msn.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles