Ingverivesi laseb kilodel kaduda

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tahaks veidi alla võtta, aga pole viitsimist rangete dieetidega jännata? Proovi sel juhul ingverijooki. See paneb kilod sulama.

Dieet, sport, ümberkorraldused toitumises: kui tahad alla võtta, siis viivad mitmed teed sihini. Samas võivad isegi väiksed muudatused argipäevas aidata kerel kergemaks saada. Aga on üks salasõna kaalulangetajate seas ja selleks on: ingverivesi. 

Seda on lihtne ise teha — vaja pole muud kui vaid tükikest ingverit ja keevat vett. Kui juua seda hommikul tühja kõhu peale, siis on oodata keharasva kahanemist, kirjutab Fit For Fun. 

Valmistamine

Kuumuta umbes 2 liitrit vett potis, puista sellesse mõned õhukesed ingveriviilud ja lase kogu kupatusel 20 minutit tasasel tulel keeda. 

Ühe tassi (à 250 ml) jaoks piisab pöidlasuurusest tükikesest, 2 liitri jaoks tuleb vastavalt rohkem võtta.  

Foto: Pexels

Klaas võlujooki enne hommikusööki paneb ainevahetuse korralikult tööle, samuti ergutavad teatud bioaktiivsed ained ingveris verevarustust ja vereringet. 

Ülejäänud jooki võid tarbida terve päeva vältel. See aitab näljasööste ennetada ja keha energiakulu paigas hoida. Ühest New Yorki Columbia ülikoolis tehtud uuringust ilmnes, et kui inimese toidusedelis oli sagedasti ingver, siis ta sõi vähem ja tarbis ühtlasi vähem kaloreid.

Vaevu kaloreid, palju maitset

Ingverivesi ei sisalda peaaegu üldse kaloreid, mis on suureks eeliseks mahlade, mahlajookide ja limonaadide ees. 

Lisaks sellele, et ingver aitab saledaks saada, sisaldab ta ka magneesiumi, rauda, C-vitamiini, ning naatriumi, kaaliumi ja fosforit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles