Selle särtsaka ja toitva roa autor on Vegan Restoran V peakokk Mikk Mägi.
Retsept: maapähkline grilltofu ja sütel küpsetatud bataat tomati-arbuusi salsaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapähkline grilltofu
Vaja läheb:
- 250 g pakk tofut
- 3 spl maapähklikreemi
- 6 spl sojakastet
- 2 küüslauguküünt
- poole laimi mahla
- ¼ tassi vett
Valmistamine:
Lõika tofu pikkupidi neljaks viiluks.
Pane kõik ülejäänud koostisosad ühte anumassse ja blenderda need ühtlaseks massiks.
Grilli alustuseks paljast tofut veidi mõlemalt poolt. Siis jaota marinaad supilusikaga tofu peale ning lase veel 3-5 minutit grillil seista.
Sütel küpsetatud bataat
Vaja läheb:
- 1 keskmise suurusega bataati
- 2 küüslauguküünt
- 4 spl oliiviõli
- soola
Valmistamine:
Lõika bataat pooleks, määri oliiviõliga ja pane pooled eraldi fooliumile.
Pudista peale tükeldatud küüslauk ning veidi soola.
Mässi bataadid fooliumisse ja küpseta sütel, kuni bataat on pehme.
Tomati-arbuusi salsa
Vaja läheb:
- 2 tomatit
- lühikest kurki
- suurem viil arbuusi
- keskmise suurusega punane sibul
- 1/3 tšillikauna
- peterselli
- värske koriandrit
- soola
Valmistamine:
Tükelda kõik koostisosad väikesteks kuubikuteks, haki värske koriander ja petersell ning sega salsa kokku. Maitsesta soolaga.