Türklanna tuli Eestisse reisiäri ajama

Hanneli Rudi
Copy
Tallinnas turismiäri ajav türklanna Arzu Tutuk Altinay: «Tallinn on roheline ja värske õhuga Euroopa linn, inimesed on sõbralikud ja viisakad!»
Tallinnas turismiäri ajav türklanna Arzu Tutuk Altinay: «Tallinn on roheline ja värske õhuga Euroopa linn, inimesed on sõbralikud ja viisakad!» Foto: Eero Vabamägi

Tallinn on täis põnevaid paiku, kuid eestlased millegipärast ei usu, et neil on turistidele näidata palju enam kui vanalinn. Aeg oleks ümber harjuda, leiab Euroopa linnades ekskursioone korraldav türklanna.

«Sa ei kujuta ette, kui ülerahvastatud on Tallinna vanalinn. See on lausa uskumatu!» ohkab firma Walks In Europe omanik, türklanna Arzu Tutuk Altinay.

Suviti on Tallinn täis suuri busse, mis veavad inimesi sadamast vanalinna ja mõned tunnid hiljem tagasi laevale. «Neid busse pole tegelikult vaja, vahemaa vanalinna ja sadama vahel on ju nii lühike, et piisab kümneminutilisest jalutuskäigust. Isegi ratastooliga pääseb vanalinna,» nendib Altinay.

Tallinn on tema sõnul piisavalt väike, kuid vaatamist jagub siin mitmeks päevaks: «Nõukogude pärand on väga huvitav, näiteks stalinistlik arhitektuur, või siis tänavakunst Telliskivis, saunatuur... aga ikka piirdutakse vanalinnaga.» Aastaid turismiäris tegutsenud naise meelest ei huvita inimesi enam nii palju vaatamisväärsused ja koos kümnete võõrastega bussituuril osalemine, pigem tahetakse näha kohalikke olusid, näiteks osaleda õhtusöögil kellegi kodus.

Just kohalike olude tutvustamine on Altinay ärimudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles