Kuidas kahjustatud juuksed kontrolli alla saada?

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Peaaegu kõigil võib esineda mõningaid juuksekahjustusi. See võib olla tingitud näiteks kuivusest, lõhenemisest või rabedusest. Leia just enda probleemile sobiv lahendus.

Kas kahjustunud juukseid saab üldse parandada?

Kõige parem lahendus on kahjustunud alad eemaldada, erinevate palsamite ja maskidega saad aga vältida edaspidiseid kahjustusi. 

Kuidas parandada keemiliselt kahjustatud või värvitud juukseid?

Juuksevärvid sisaldavad ka kahjulikke kemikaale, näiteks ammoniaaki, mis samuti juukseid kahjustab. On olemas ka ammoniaagivabu värve, kuid on leitud, et need on sama kahjulikud. Juukseid ei tohiks ka kohe peale pesu kuivatada.

  • Värvida tuleks ainult juuksejuurt

Võimaluse korral tuleks värvida ainult juuksejuurt, et juuksed saaksid võimalikult vähe kahjustada, sest pidevalt juuste täielik värvimine võib põhjustada juuste lõhenemist ja väljalangemist.

Kuidas parandada lõhenenud juukseid?

Valed töövahendid või vale tehnika võib samuti juukseid kahjustada. Kui vaatad peeglisse ja sa näed juustes pisikesi karvu, siis need pole niinimetatud «beebijuuksed», need on hoopis purunenud juuksekarvad.

  • Vali õige kamm

Õige juuksekamm on peamine vahend, kuidas vältida juustelõhenemist. Kamm peaks olema selline, mis ei tiri liigselt juukseid ja on ka piisavalt pehmete harjastega.

  • Ära harja niiskeid juukseid

Märgade juuste harjamine võib probleemi hoopis süvendada. Seega lase juustel enne harjamist kuivada.

Kuidas parandada töödeldud juukseid?

Juuste föönitamine ja sirgendamine kahjustab juukseid väga. Selletõttu võib väheneda juuste elastsus. 

  • Kasuta kuumakaitset

Enne föönitamist või sirgendamist tuleks juustesse lasta kuumakaitset, mis kaitseks juuksepida ja vähendaks lõhenemist.

  • Vaheta oma töövahendeid

Tegelikult tuleks kõik föönid ja sirgendajad, mis on olnud sinu käsutuses kauem kui viis aastat välja vahetada, sest nende kuumustase ei pruugi olla enam sama nagu varasemalt. 

Kuidas kaitsta juukseid keskkonna eest?

Päike, vesi ja kloor kahjustavad paraku ka sinu juukseid.

  • Kaitse juukseid päikese eest

Päikest võttes on hea pähe panna kübar või mõni muu peakate. Samuti tuleks kasutada juustel ka päikesekaitset sisaldavaid vahendeid.

  •  Kaitse juukseid kloori eest

Enne ujuma minemist tee oma juuksed pisut niiskeks ja seejärel pane juustesse palsamit. Nii moodustub juustesse kaitsekiht ja sinu juuksed on kloori eest kaitstud, kirjutab goodhousekeeping. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles