/nginx/o/2019/07/11/12354673t1h556b.jpg)
Pidulauda või einet roheluses ilma kurkideta — olgu nad värsked või sissetehtud — on raske ette kujutada. Pisikesed krõmpsuvad viljad tervitavadki juba lettidel ja aeg kiirete soolakurkide tegemiseks on enam kui küps.
Pidulauda või einet roheluses ilma kurkideta — olgu nad värsked või sissetehtud — on raske ette kujutada. Pisikesed krõmpsuvad viljad tervitavadki juba lettidel ja aeg kiirete soolakurkide tegemiseks on enam kui küps.
Peale maitsenaudingute annavad kurgid nagu möödaminnes palju kaaliumi, C-vitamiini ja foolhapet ning ergutavad naha verevarustust. Seda on hea teada, sest erinevalt paljudest teistest köögiviljadest pistavad lapsedki kurke suure mõnuga.
Retsept: Soolakurgid à la Ada
Vaja läheb:
Valmistamine:
Aseta kurgid suletavatesse purkidesse. Lase veel kõigi koostisainetega keema tõusta ja vala see siis otsekohe üle kurkide. Pärast mahajahutamist sulge purk ja pane pimedasse jahedasse kohta seisma.
Juba ühe päeva pärast maitsevad kurgid küll pisut ebaharilikult, ent väga-väga mõnusalt ja kergelt soolakana.
Üldine ettevalmistus
Allikad: Chefkoch ja Für Sie