Pähklid on tänu küllastumata rasvhapetele ja vitamiinidele tõhus vahepala. Siiski ei tuleks neid möödaminnes suhu pista. Toitumisnõustaja avaldab kavala nõksu, kuidas sulgviljadest maksimum kätte saada.
See lihtne trikk teeb pähklid veelgi tervislikumaks
Nii teraviljad kui kaunviljad, eriti aga pähklid ning seemned sisaldavad fütiinhapet, mis on sulgviljadele just kasvufaasis hädavajalikud.
Seevastu inimkehale pole need ained pooltki nii head, kuna seovad endaga toitaineid ja võivad põhjustada nii seedeprobleeme kui toitainepuudust.
Sel põhjusel tulebki tähelepanu pöörata sellele, kuidas sa pähkleid sööd.
Asjatundjal on oma võte
Fitnessitreener ja toitumisnõustaja Simran Khosla Ameerikast soovitab enne tarbimist seemneid ja pähkleid leotada, et saada lahti võimalikest kahjulikest ainetest.
Väiksed sulgviljad tuleks terveks ööks — vähemalt kaheksaks kuni 24 tunniks — panna sooja ja soolase veega kaussi likku.
Toitumisnõustaja ütleb oma Instagrami postituses, et paljud jätavad selle sammu ajapuudusest vahele, ent ei peaks, sest just tänu leotamisele omastab meie keha toitaineid kõige paremini ja pähkleid on ka kergem seedida.
Allikas: Fit For Fun