Naised oskavad sotsiaalmeediat hästi ära kasutada

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseas vesteldakse tööajal Facebookis.
Muuseas vesteldakse tööajal Facebookis. Foto: SCANPIX

Naised kasutavad sotsiaalmeediat oma imago kujundamiseks või firma ärilise tegevuse edendamiseks meestest erinevalt ära, vahendas teadus.err.

Sotsiaalmeediaekspert dr Page Leicesteri ülikoolist avastas, et noored naised oskavad tänu oma emotsionaalsemale loomusele postitada Facebookis ja Twitteris selliseid tekste, mis puudutavad rohkem fännide südameid ja mõjuvad väjlendusrikkamalt.

Noorte naiste (vanuses 19 kuni 25) ekspressiivne keelekasutus on mänginud ka olulist rolli sotsiaalmeedia keelekasutuse trendide määramisel, sest nende stiili on hiljem üle võtnud ka vanemad naised ja teismelised poisid, kuid mitte mehed.

Eksperdi koostatud teadustöö näitas veelgi, et kuulsused ja avaliku elu tegelased rakendavad sotsiaalmeediat justkui teise lavana, kus püüavad oma austajaid rõõmustada ja kus edastavad sõnumeid, et luua jälgijatele isikliku ja lähedase suhtluse kujutlus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles