5 asja, mida me teeme vannitoas valesti

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Vannitoas on hügieen esikohal. Seepärast tuleks  tähelepanu pöörata pealtnäha pisiasjadele, mida me kipume valesti tegema.  

Kui tihti sa vahetad käterätikuid? Ja kas sulged prilllaua kaane enne loputust? Ei? Et tualettruum jääks puhtaks, tuleb tähele panna neid viit asja. 

1. Prilllaua mittesulgemine enne loputamist

Tualett on bakterihordi tõttu terve vannitoa kõige ebahügieenilisem paik. Avatud prilllaud levitab pisikuid üle terve vannitoa. Kui loputatakse avatud prilllauaga, jõuavad bakterid ka mujale vannituppa. Seega olgu loputamise ajal  prilllaua kaas alati suletud. 

2. Käterätikute harv vahetamine

Kolmest korrast kätekuivatusest piisab, et rätik muutuks täielikuks pisikuasumiks. Eelkõige paljunevad bakterid siis, kui rätik on niiske. Kuna meie käed puutuvad pidevalt kokku kõige erinevamate ärritajatega, tuleks edaspidi ideaaljuhul pärast kolme korda kätekuivatust rätikuid vahetada. 

3. Suletud ruum pärast duši all käimist

Pärast põhjalikku dušši valitseb vannitoas troopiline kliima. Paljud ei mõtle, et see mõjutab väga tugevasti vannitoa seinu. Niiske õhk on justkui loodud hallituse tekkeks. Soovimatu toime vastu aitab aga juba viiest minutist täielikust õhutamisest ja auru aknast välja pagendamisest. Kui vannitoas on vähegi aken olemas, tee see pärast duši all käimist alati pärani lahti!  

4. Pesu kuivatamine toas 

Kas sa kuivatad pesu korteris? Ka siin tekib ebavajalik niiskus, mis on hallitusseente taimelavaks. Kui sul muud võimalust pole, siis praegusel aastaajal tuleks vähemalt 20 minutiks väike tuuletõmme tekitada.

5. Dušikardin jääb pärast duši all käimist ühte puntrasse 

Mitte ainult vannitoa seinu ei tuleks tuulutada. Samamoodi tuleb ka dušikardina eest õigesti hoolt kanda. Soe õhk vannitoas laseb kardinas kergesti pisikutel pidama jääda ja hallitusel tekkida. Tõmba pärast duši all käimist kardin kenasti lahti ja kuivata see ära. Kui kardin on juba saanud kannatada, on abiks, kui lased tal ühe öö liguneda ämbris, mille vette on lisatud kas hallitusvastast vahendit või klooripuhastajat.

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles