Kas minna juuksuri juurde enne või pärast puhkust?

Naine
Copy
Foto: nappy / Pexels

Suvepuhkusel saavad juuksed kõige rohkem vatti nii päiksekiirguse, palavuse kui kloori tõttu. Et juukseid kõige paremini kaitsta, tasub teada, millal juuksuri juurde minna. 

Suvel vajavad meie juuksed erilist hooldust. Soolavesi, kloor ja liiv kurnavad juukseid nagu ei miski muu. Selleks et juukseid puhkuseks ette valmistada, tasub panna aeg juuksuri juures kinni. Lase juukseotsi lõigata ja eriti hea teha ennetav hoolduskuur. Juuksed ei näe mitte ainult tervemad välja, vaid on ka päikse, liiva ja meresoola suhtes vastupanuvõimelisemad.  

Hoopis teine asi on aga siis, kui kavatsed juukseid värvida. Põhjuseks on päike: juuksed pleegivad suvel kiiremini ära ja värvipigmendid võivad muutuda. Võib ka juhtuda, et soola- ja basseinivesi muudab kunstlikku värvi. 

Vale hooldusega näevad juuksed kiiresti takused välja. Blondiine ähvardab halvimal juhul roheline varjund. Et seda ei juhtuks, tuleks alati juukseid niisutava hooldusega poputada. Äärmuslikku kiirabi pakub aspiriinitablett, mis tuleks lahustada klaasis vees ja lasta pool tundi toimida ning siis välja pesta, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles