Hobuselihast homaarini: kummalise maitsega jäätised, mis on päriselt olemas

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kas vaniljejäätis või šokolaadi oma? Või läheks pööraseks ja mekiks sel korral... maasikajäätist? Ilmselt ei kujuta enamik meist ettegi, milliseid päriselt pööraseid maitseid maailmas leidub.

Mental Floss on kokku kogunud kõige veidramad jäätisesordid üle kogu maailma.

  • Toores hobuseliha. Tokyos asuvas sisetivolis Namja Town on 24 atraktsiooni, kuid on lihtne veeta kogu oma aeg Ice Cream Citys, et otsustada, kas maitsta toore hobuseliha, lehmakeele-, soola-, kaheksajala- või kalmaarijäätist.
  • Marineeritud mango. Ohios elav Jeni Britton Bauer on tuntud maitsetega mängija ja sel suvel pakub ta oma jäätisekohvikus juustul põhinevat jäätist koos vürtsika mangokastmega, mis on tehtud balsamiäädikast, valgest piprast, vürtsidest ja nelgist.
  • Burboon ja maisihelves. San Fransiscos asub jäätisekohvik Humphrey Slocombe, mis pakub alati huvitavaid maitseid. Nende hulgas hommikusöögieride hulka kuuluv burbooni ja maisihelvetemekine jäätis.
  • Viigimari ja kalkun. New Yorki jäätisekohviku Il Laboratorio del Gelato jäätisemeistrid ei kohku tagasi ühegi maitse eest ja proovivad selle jäätisse integreerida, mille muuga selgitada tõsiasja, et neil on viigimarja- ja kalkunimaitseline jäätis.
  • Homaar. Ära lase nimest end petta, Ben&Bill’s Chocolate Emporium Maine’is teeb üht osariigi kuulsaimat delikatessi, milleks on püreestatud homaar, mis peidetud koorejäätisse.
  • Kreooli tomat. New Orleans’i Creole Creamery moto on lihtne: «Söö jäätist. Ole õnnelik.» Kui aga tahad end tõeliselt proovile panna, telli jäätis nimega kreooli tomat, mis kõlab rohkem nagu salat kui maius.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles