5 näoõli, mis muudavad su näonaha õnnelikuks

Copy
Foto: pexels.com

Oled parasjagu otsimas endale sobivat näoõli, mis nii niisutaks kui ka toidaks su nahka? Siin on sulle väike spikker, milliseid õlisid võiksid proovida.

Näoõlid on meie näonahale väga kasulikud. Nad sisaldavad antioksüdante, rasvhappeid ja teisi olulisi toitaineid, mis võivad leevendada ärritust, tugevdada naha barjääri, vähendada punetust ja säilitada naha niiskust.

Kuidas valida enda näole sobiv õli?

Nahatüüp

Kas sul on rasune nahk? Kuiv nahk? Kombineeritud nahk? On sul akneline näonahk? Kuigi kõik nahatüübid võivad kasutada iluõlisid, on siiski mõned õlid, mis töötavad paremini erinevate nahatüüpide puhul. Veenduge, et valite õli, mis sobib sinu nahale.

Koostisosad

Loe hoolikalt, mida näoõli sisaldab. Õli peab olema puhas ja looduslikku päritolu, vastasel juhul võid oma näonahale karuteene teha. 

5 näoõli sinu nahale

1. Marula õli

Sobib väga hästi rasusele nahale. Marulaõli on valmistatud Aafrika marula puu puuviljaseemnetest. Üks marulaõli eeliseid on see, et see imab õli kiiresti näonaha sisse ja nii ei muutu ka nägu rasuseks. Marula õli vähendab punetust ja ei ärrita nahka. Õli on rikas omega-rasvhapete poolest ning aitab parandada aknelist näonahka.

2. Argaania õli

Õli on valmistatud argaania pähklite tuumast. Argaaniaõli sisaldab väga palju oleiinseid ja linoleenhappeid, mis aitavad kaasa põletikuvastaste toimete tekkele ja aitavad nahka niisutada. Õli parandab naha barjääri ja suurendab naha elastsust. Sobib enamikule nahatüüpidedele. Sisaldab antioksüdante, sealhulgas E-vitamiini ja feruliinhapet, mis aitavad üheskoos vananeva naha vastu. 

Õhtupriimula ehk kuningakepiõli

Õli saadakse priimula seemnetest, mis on Põhja-Ameerikas õitsev taim. Õli ise on rikas linoleenhappe ja gamma-linoleenhappe poolest, mis aitavad nahka taastada ja rahustada, ning vähendada põletiku teket. Õli sobib väga hästi küpsemale nahale.

Jojoba õli

Kuigi seda nimetatakse õliks, on jojoba tegelikult vedel vaha, mis on valmistatud Ameerika Ühendriikide edelaosas leitud jojoba-põõsa seemnetest. Nagu ka muud õlid, sisaldab ka jojobaõli antioksüdante ja põletikuvastaseid hüvesid. Sobib eelkõige tundlikule ja aknelisele nahale. 

Roosi pähkliõli

Õli saadakse roosipuu seemnetest, siis kui roosi õied on ära õitsenud. Sisaldab antioksüdante, näiteks beetakaroteeni, C-vitamiini ja E-vitamiini. Parandab nahka, kaitstes seda oksüdatiivse stressi ja põletiku eest. Sobib kõikidele nahatüüpidele, ka aknelisele näonahale, kirjutab livestrong. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles