5 olulist asja, mida peab iga naine geelmaniküürist teadma

Copy
Foto: pexels.com

Maniküüri teevad endale paljud naised, kuid aastatega on järjest enam populaarsust koguma hakanud geelküüned. Millist kasu või kahju geellakk tegelikult meie küüntele teeb?

Geelmaniküür erineb tavalistest maniküüridest, sest sel juhul kasutatakse spetsiaalset geellakki, mis taheneb UV-valguses, tekitades küüntele erilise sära.

Loomulikult enne, kui lähed endale geelmaniküüri tegema, peaksid tähelepanu pöörama mõningatele asjadele:

Geelmaniküüri kasu

Geellakk on väga vastupidav. Geelmaniküür annab tõeliselt meeldiva ja ühtlase välimuse, pluss geelmaniküür võib olla hea võimalus neile, kellel on näiteks psoriaas ehk healoomuline nahapõletik või põletuste tagajärjel tekkinud trauma.

Kontrolli oma küünetehniku litsentsi

Erinevalt tavalisest poleerimisest tuleb geelid tahendada kas LED- või UV-valgusallikaga, küünetehnik rakendab baaskihti, värvi ja pealmist kihti ning tahendab pärast pealekandmist iga kihi all olevat kihti. See nõuab aga oskusi ja õiget tehnikat, ning seetõttu tuleks kindlasti minna litsenseeritud küünetehniku juurde.

Päikesekahjustus UV-kiirgusest

Geelmaniküüri tegemiseks kasutatav lamp on kas UV- või LED-lamp, mõlema lambi puhul toimub alati kokkupuude ka UVA-ga. UVA on absoluutselt vajalik geellaki kuivatamiseks küüneplaadil. UVA-kiirgused on need, mis on suuresti vastutavad DNA kahjustuste eest, mis põhjustavad päikesekahjustuse märke (pigmendilaigud, kortsus nahk jne). Kuigi geelmaniküüri peale ei kulu palju aega, siis on ikkagi sealt saadav UVA valgus palju intensiivsem kui otse päikeselt saadud. Samas praegu ei ole teada, kas UV-lampide tekitatud kahju muutub nahavähiks, pigem eeldadatkse, et nahavähi tekkimise risk on üsna väike. 

Kanna kindaid

Erinevaid päikesekaitsetooteid ei soovitata kasutada, sest see võib segada küünetehniku tööd ja enamasti on neid tooteid testitud päikese UV-intensiivsuse eest, seega ei teata, kui palju need kasitsevad antud juhul. Selle asemel soovitatakse kasutada hoopis ühekordselt kasutatavaid kindaid, mis blokeerivad 99% UV-valgusest.

Varu aega

Kannatlikkus on võti. Kui eemaldad kodus geellakki, siis kasuta 100% tõelist atsetooni. Leota vatipatja atsetoonis, aseta padi küünte peale, mähi see fooliumisse, ning oota kuni 15 minutit. Seejärel niisuta küüsi ja küünt ümbritsevat nahka jojobaõliga.

Niikaua, kui sa kasutad litsenseeritud küünetehniku teenuseid, pole sul põhjust geelmaniküüri karta. Siiski tuleb oma küüntel alati silma peal hoida ja tekkivate probleemide korral pöörduma kas küünetehniku või arsti poole, kirjutab Livestrong.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles