5 toitu, mis muudavad sind nooremaks

Copy
Foto: pexels.com.

Hoidke eemale noorendavatest näokreemidest, minge ja avage selle asemel hoopis oma külmkapp, sest ainult kallid näokreemid ei ole need, mis võivad sind nooremaks muuta. Teatud toiduainete söömine võib samuti aidata nahal nooreneda.

1. Juust

Katkised hambad võivad sind muuta palju vanemaks kui tegelikult oled. Sellepärast ei pea nüüd iga päev hommikust õhtuni juustu sööma, aga kui pärast sööki pisut juustu näksida, siis selle tulemusena muutuvad ka teie hambad rohkem säravamaks. Kuidas? Esiteks aitab juustus sisalduv kaltsium muuta hambad tugevamaks ja teiseks, kui süüa peale sööki natuke Cheddari juustu, siis aitab see hammastelt eemaldada toidujääkidest tekkinud happe.

2. Tomatid

Nooruslik jume ei teki ainult sellest, kui kasutate hoolikalt päikesekaitsevahendeid, tomatid aitavad samuti parandada jumet. Tomatid sisaldavad lükopeeni, mis on looduslik antioksüdant ja kaitseb päikese eest. Tomatipasta on üks parimaid allikaid, kus lükopeeni leidub ja ühe lusikatäie söömine päevas, aitab naha seisundit muuta, lisage tomatipastat näiteks pitsale või kasutage kastmena pasta peal.

3. Oliiviõli

Oliiviõli aitab parandada mälu ja hoiab sind nooruslikuna. Oliiviõliga soovitatakse niisutada nii nahka kui ka juukseid, ühtlasi aitab oliiviõli ka vähendada kõõma tekkimist. Paraku arvatakse ekslikult, et oliiviõli põhjustab kehakaalu suurenemist, aga tegelikult see nii pole.

«Mõned inimesed väldivad rasva tarbimist kartes lisakaloreid,» ütleb dietoloog Rachael Hartley. «Rasvad on meile eluks hädavajalikud ja rasvad on ka noorusliku naha jaoks hea toitaine.» Oliiviõli aitab hoida nahka niisutatuna ja vähendab ka põletiku teket. Ekstra neitsioliivõli sisaldab rikkalikult antioksüdante ja selle tulemusena on nahk kaitstud erinevate kahjustuste eest.

4. Lõhe

Suitsutatud, aurutatud või küpsetatud, lõhe on kindlasti teie keha jaoks supertoit. «Seal leiduvad rasvad on tervisliku ja niisutatud naha jaoks olulised,» ütleb dietoloog Nicola Ludlam-Raine. «Siiski valige kindlasti terved (monoküllastumata) rasvad,» ütleb ta.

«Kala, pähklid - eriti Brasiilia pähklid - seemned ja avokaadod on terve jume jaoks olulised,» ütleb Ludlam-Raine, «need sisaldavad nii omega-3 kui ka antioksüdante nagu vitamiin E ja seleen. Antioksüdandid kaitsevad vabade radikaalide (saasteainete) eest, mis võivad nahka kahjustada ja vanemaks muuta.”

5. Arbuus

Arbuus koosneb küll 93 protsendi ulatuses veest, aga siiski leidub arbuusis palju vitamiine ja antioksüdante, et aidata enneaegset vananemist ära hoida. Arbuus sisaldab ka A-vitamiini, mis aitab vältida akne teket ja hoida nahka niisutatuna.  

Arbuusil on samuti kõrge lükopeeni tase nagu tomatitelgi, mis aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, mis teie nahka vanandavad. Arbuus on hea toit ka oma kaalu hoidmiseks, sest kalorite arv on madal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles