10 põhjust, miks sukelduda veinivanni

Naine
Copy

Klaas veini pärast rasket päevatööd tõstab meeleolu ja maandab pingeid. Kui seda aga välispidiselt tarbida, saab välimus hoopis uue hingamise. 

Veinile on läbi aegade omistatud maagilisi ravivõimeid. Ka on ta olnud pühade tseremooniate saatja.

Veinivannid ja -hooldused spaades ehk vinoteraapia, kus sooja allikavett rikastatakse viinamarja- ja viinamarjapõõsaste ekstraktiga, on üha populaarsemad. 

Väljaanne Wine Cooler Direct toob ära 10 põhjust, miks on veinivann meie kehale (ja vaimule) nii hea. 

1. Pakub kaitset

Erinevad viinamarjaosad sisaldavad toimeaineid, mis võivad hästi nahka kaitsta. Polüfenoolid kaitsevad vabade radikaalide eest ja resveratrool, mida saab viinamarjakestadest, võib aeglustada nahavananemisprotsessi, tugevdada nahka ja soodustada uute rakkude teket. 

2. Varustab antioksüdantidega

Veini kõrvalsaadustel on väga tugevad antioksüdatiivsed omadused, mis aitavad samuti vabade radikaalide vastases tegevuses. Antioksüdandid kaitsevad nahka, soodustavad kudede elastsust ja võluvad tervema jume.  

3. Vähendab kortse

Vinoteraapia kui iluhoolduse üks suuri kasutegureid on näonaha noorendamine. Veinihooldused lõdvestavad kortse loomulikul teel. Purustatud viinamarjad ergutavad kollageenitoodangut, moodustavad terveid kapillaare, parandavad verevarustust ja vähendavad kortse.   

4. Taandab aknet

Veinihooldused ei paranda üksnes jumet, vaid vähendavad ka vistrikke ja aknet, kuna näolihaseid lõdvestades ravivad nad põletikke ja puhastavad poore.  Eelkõige sobivad veinimaskid just rasusele ja ebapuhtale nahale. Kellel on kuiv ja vistrikuline nahk, võiks mandliõli sekka panna. 

5. Annab kumava hõõguse

Kellele ei meeldiks kaunis kuma?! Särav ja värske nahk loob otsekohe mulje tervest ja ilusast elust. Pärast veinimaske näib nahk seestpoolt lausa hiilgavat.

Lisaks purustatud viinamarjadega koorimisele saab põsed looduslikult õhetama panna ka punase veini abil. Säästa paar tilka ja pane nad palgele! 

6. Annab hea toonuse

Kuna vein on looduslikult adstringeeriva ehk kootava toimega, siis annab ta nahale nooruslikku prinkust. Kasta vatipadi veini, kanna nektar nahale, lase pool tunnikest toimida ja pese puhta veega maha. 

7. Ennetab ja parandab päikesekahjustusi

Teoreetiliselt peaks vein tänu rikkalikule aminohappesisaldusele toimima ka päikesest tekkinud kahjustuste vastu, moodustama nahale tugeva kaitsebarjääri ja ergutama naha uuenemisprotsessi.  

8. Rahustab närve ja lihaspingeid

Klaasi veini nautimine maandab küll ärevil meeli, kuid veinis kümblemine aitab ka lihaspingetest kergemini vabaneda. Jah, see on kallis lõbu, ent see-eest ülimalt tänuväärne kogemus.

9. Tugevdab juukseid

Vinoteraapia võib tänu taastavale toimele ka juukseid siledamaks ja siidisemaks muuta. Siin pole vaja muud, kui pesta juuksed, toita ja loputada nad alguses puhta veega ning seejärel punase veiniga. Väidetavalt muudab veiniloputus juuksed paksemaks, vähendab kahusust, aitab väljalangemise vastu ja soodustab juuksekasvu. 

10. Suurendab üleüldist heaolu 

Pole ime, et just spaas on eriti võrratu teha noorenduskuur koos väikse veini ja selle kõrvalsaadustega. Väike rüübe, selles ujumine ja mõnusad koorivad kehamaskid annavad heaolutunde, mis saadab sind veel kaua-kaua. 

Sõbranna vihje:

Veinivanni võlusid võid proovida näiteks Valgejõe Veinivillas, kus soojaks köetud tünnisaunas saab võtta veinivanni  ja samal ajal degusteerida villa valikusse kuuluvaid veine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles