Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

10 nippi, mis aitavad vähendada toiduraiskamist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Shutterstock

Teema, millest me ei väsi rääkimast - toiduraiskamine. Kuna tegemist on äärmiselt aktuaalse probleemiga, siis on paslik vahepeal meelde tuletada, et ka sina saad olukorra paranemisele kaasa aidata. Teie ees on 10 nippi, mis aitavad toidu äraviskamist oluliselt vähendada.

  1. Planeeri terve nädala menüü ette
  2. Pea kinni varasemalt koostatud ostunimekirjast, mitte ära lase end erinevatest pakkumistest kõigutada
  3. Ära mine näljasena süüa ostma
  4. Osta toiduaineid, mida saab kasutada erinevate roogade valmistamisel
  5. Jälgi säilivusaegu ja leia toode, millel on see kõige pikem (näiteks piima ja saia puhul)
  6. Käi turul (saad osta väiksemaid koguseid ning toetada kogukonda)
  7. Võta poodi minemiseks aega, ära ostle kiirustades
  8. Hoiusta toiduaineid õigesti, et need ei läheks enneaegselt halvaks
  9. Kui sa ei jõua värskeid puuvilju ära tarbida, siis valmista neist keedis
  10. Ära serveeri hiiglaslikke koguseid - kasuta väiksemaid taldrikuid
Tagasi üles