Millised toidud tekitavad halle juukseid?

Naine
Copy
Foto: Anastasiya Lobanovskaya / Pexels

Paljudel naistel tekivad juba kahekümnendates eluaastates esimesed hõbeniidid. Kui ühed on väga uhked selle üle ja kannavad neid rõõmuga, siis teised sellest nii vaimustuses pole. Miks tekivad hallid juuksed nii varakult? Üheks põhjuseks on toit. 

Hallide juuste tekkeks on muidugi palju põhjuseid, olgu nendeks tabletid, nikotiin, stress või geenid. Üheks väga oluliseks põhjuseks on aga ka ebatervislikud toiduained, kirjutab Cosmopolitan. 

1. Suhkur

Suhkur on vitamiini- ja mineraaliröövel. Kunstlikult magustatud toiduained takistavad E-vitamiini talitlemast, kuid see on just kauni lõvilaka puhul ülioluline. Suhkru kaastoimel ei suuda keha omastada ka piisavalt proteiine, mis on just terve juukseehituse aluseks. 

2. Kunstlikud värv- ja magusained

Tassikoogid, smuutid ja küpsised muutuvad veel eriti ahvatlevaks, kui nad on kenasti värvilised ja magusad. Sageli kasutatakse nende tegemisel aga ka kunstlikke lõhna- ja värvaineid ning just neid kahtlustatakse loomuliku juuksevärvi kaotsiminekus. 

3. Loomsed proteiinid

Ülemäärane loomne valk ei ole juustele hea, kuna keha ei suuda teatud valke, mida sisaldavad eelkõige liha ja kala, aga ka munad ja piimatooted, seedida, ning see muundub otse kusihappeks. Üleliigne kusihape võib aga põhjustada juuste halliksminekut. 

4. Maitsetugevdajad

Seda, et glutamaat kui üks tuntumaid maitsetugevdajaid meile head ei tee, on teada. Siiski esineb seda, isegi kui vaid väikestes annustes, küllaltki paljudes poolfabrikaatides ja valmistoodetes. Liigne glutamaadi söömine viib aga ainevahetuse, meie juuste nooruse allika, tasakaalust välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles