Mida teha, kui kiusatus petta on suur?

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Suhtes või abielus olek ei tähenda, et teised inimesed sinu silmis enam atraktiivsed ei paistaks. Tegelikult võib efekt hoopis vastupidine olla – ühel hetkel tunduvad teised inimesed isegi ihaldusväärsemad kui sinu enda partner. Kuidas sellises olukorras oma kaaslasele truuks jääda?

Ole kindlameelne

Reaalsus on see, et esmalt juhtub kõik sinu peas. Kui sinu pähe tekivad (seksikad) fantaasiad kellegi teisega olemisest, siis see võib üsna kergelt viia ka reaalse petmiseni. Ja kui need mõtted on juba pähe tekkinud, siis võib neist olla üsna raske lahti lasta, sest meil on kombeks oma peas asju parematena ette kujutada kui need tegelikult on. Sinu fantaasiates seiklev mees ei röhitse ega peereta kunagi, õigus? Aeg on silmad lahti teha ja üles ärgata, sest keegi pole ideaalne. Kuidas oleks, kui prooviksid hoopis oma partnerist fantaseerida? Eriti tore on see, et hiljem saad need mõtted ka ilma süümepiinadeta ellu viia.

Piira võimalusi

Kui sa ei satu iial sellisesse situatsiooni, mis võimaldab sul oma partnerit petta, siis tõenäoliselt sa seda ka ei tee. Limiteeri või lõpeta suhtlus nende inimestega, kellele sul on raske vastu panna. Hoia eemale neist, kellega sind on sidunud suured tunded või kellega sa intiimses suhtes oled olnud, soovitab Pulse.

Kaasa oma abikaasa/partner

Abiellumine või suhtesse astumine ei tähenda seda, et sa pead kõik teised lähedased inimesed oma elust ära lõikama. Kuid siiski, et vältida kiusatust ning kellessegi teise ära armumist (või et keegi armub sinusse ära), leia alati viis, andmaks märku, et sa oled juba kellelegi pühendunud.

Kanna oma abielusõrmust või tõstata vestluse käigus oma partneri nime. Kui oled otsustanud oma kaaslasele iga hinna eest truuks jääda, siis tõenäoliselt ei tekigi üldse olukorda, mis võiks sinus kiusatust tekitada.  

Jaga oma tundeid partneriga

Kui partner solvab sind või teeb midagi valesti, siis võib tunduda, et kellegi teisega sellest rääkimine on kõige lihtsam ja mõistlikum teguviis. Tegelikult peaksid sa teadma, et kui jagad kellegagi regulaarselt oma mõtteid ja tundeid, siis on emotsionaalne side kerge tekkima. Õlg, mille najal nutta, on järsku saanud millekski enamaks. Kui sul on selle inimesega tekkinud tugev side, siis on petmisele kaldumine ääretult tõenäoline.

Räägi sellest

Kui sa tunned kiusatust teisega olla, siis räägi sellest kellelegi. Mõnikord võib abi olla visiidist näiteks terapeudi või nõustaja juurde. Üheskoos õnnestub ehk välja selgitada, miks sellised mõtted sinu peas kanda kinnitavad ja kuidas edasi liikuda.

Et püsida monogaamses suhtes õnnelik ja rahulolev, on vaja tegelikult teha tööd ja näha vaeva. Ja kui sa selleks valmis ei ole, siis ehk sa ei peakski suhtes olema?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles