Nii jäävad valged tossud valgeks

Naine
Copy
Foto: / Josiah Kamau/BuzzFoto.com

Valgete tossude trendist on saanud vahepeal juba moeklassika, kuid nende valgena hoidmise kunst on peatükk omaette. Õnneks on olemas mõned kodused vahendid, mis hoiavad neid ka igapäevasel kandmisel säravpuhtana.

1. Suurte plekkide eemaldamine

Tossude puhastamiseks sobib kõige paremini vana hambahari, sest väikeste harjastega saab palju täpsemini puhastada kui suure kingahrjaga. Ka jalatsi pealispind saab vähem räsida.

2. Niisked servjetid

Ehtne salanõu: kõige kiiremini ja leebemalt saad sa tossudelt räpa maha beebipuhastusrätikute või meigieemaldusservjettidega. Eriti kasulik on see taldade puhul. Värvilised svammid jäägu aga kõrvale, kuna need võivad värvi anda.  

Rita Ora 
Rita Ora Foto: RW/MPI/Capital Pictures / RW/MPI/Capital Pictures

3. Sügavpuhastus

Kui oled oma tossudega halva ilma meelevalda jäänud (muidugi me teame, et pole halba ilma, vaid üksnes valed jalatsid), siis proovi segu söögisooda, nõudepesuvahendi ja vähese veega. Kanna segu hambaharjaga peale ja puhasta tossud.

Ole ettevaatlik, et tossunahk kannatada ei saaks ega rabedaks ei muutuks. Pärast puhastust kasuta värvitut nahaõli. 

4. Paelad

Paeladele mõjub valgendava ilukuurina, kui õngitsed nad välja ja leotad 15 minutit sapiseebivees. Seejärel pista nad pesukotti ja viska pesumasinasse. Kui paned paelad eraldi ilma pesukotita masinasse, on oht, et nad haagivad end trumli külge. Seda pole vaja. 

Jennifer Lopez 
Jennifer Lopez Foto: Kristin Callahan / ZUMAPRESS.com

5. Pesu- või nõudepesumasin? 

Seda, et jalatseid ei peaks pesumasinasse panema, kuna kuumus ja tsentrifuug hakkavad liimi lahti tõmbama, on teada. Mida aga mõned tossueksperdid teevad, kui tegu pole just nahast tossudega, et panevad jalatsid nõudepesumasina kõige ülemisele riiulile ja pesevad madalaima võimaliku temperatuuriga. 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles