Dagmar Lamp: ministrionude omakohus (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Tallinn, EESTI 12MAR19
Valimised 2019. Koalitsioonipartnerite esimene kogunemine. EKRE, Isamaa, Keskerakond.
Fotol paremalt Jüri Ratas, Mart Helme
Tallinn, EESTI 12MAR19 Valimised 2019. Koalitsioonipartnerite esimene kogunemine. EKRE, Isamaa, Keskerakond. Fotol paremalt Jüri Ratas, Mart Helme Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Kas ta lõi sind?»

«Said peksa?»

«Miks sa ära ei tule?»

«Kas ise provotseerisid?»

Need on vaid vähestest küsimustest, millele peavad vastama sajad naised, kelle kodus on vägivallatsev mees. Nii uskumatu kui see ka pole, on neile küsimustele väga raske, vahel isegi võimatu vastata. Aastaid kestnud vaimne ja füüsiline peedistamine murrab kõige jändrikumagi tegelase, mis siis veel rääkida nö tavalisest inimesest, kellel veel pealegi on oma rusikat tõstva ja ajusid segamini ajava teispoolega laiem, läbipõimunum suhe, kust ei puudu ehk lapsed, ühine kinnisvara, ning, mis seal salata, ka ühised meeldivad mälestused.

Sest ei ole ükski vägivaldne suhe alati läbinisti halb. Et hoida oma ohvrit õnge otsas, tuleb mängida ning manipuleerida. Tekitada illusioon, et «ma ei ole ju nii paha» või «ma tahan sulle ju parimat». Lisaks: mitte keegi meist ei taha tegelikult olla ohver ning jõuda selleni, et sa julgeksid kas või iseendale tunnistada - jah, ma olen ohver - on keeruline, raske ja vaat et võimatunagi näiv teekond, mida ei võeta sageli jalge alla müriaadi erinevate põhjuste tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles