Solvanguid pilduv ülemus võib kahjustada alluvate perekondlikke suhteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solvavad ülemused võivad mõjutada alluva perekondlikku seisu
Solvavad ülemused võivad mõjutada alluva perekondlikku seisu Foto: SCANPIX

Iga tööandja soovib, et töötaja jätaks tööle saabudes isiklikud mured ukse taha, samamoodi ootavad ka pärast tööd koju jõudnud abikaasad teineteiselt pühendumist perele, mitte tööle.

Emotsionaalsest aspektist on isikliku ja tööelu radikaalne eraldamine raske ning Baylori ülikooli teadlaste uurimistöö kohaselt võib emotsionaalseid pingeid tekitava ülemuse mõju ulatuda üle alluva kodu lävepaku, kahjustades suhteid talle armsate inimestega, vahendab teadus.err.ee.

Kuigi uuring ei paljasta otsest seost solvavalt käituva ülemuse ja alluvate perekondlike kriiside vahel, näevad uurimistöö autorid mitmeid tõendeid selle kohta, et julmalt ja ülekohtuselt käituv või avalikult oma alluvaid kritiseeriv ülemus tekitab tööl pingeid, mille tema alluvad endaga koju kaasa viivad.

Nii kandub negatiivne meelestatus üle töötaja suhetesse tema partneriga, kahjustades abielu ja peresiseseid suhteid.

Lisaks leiti uuringus, et mida rohkem oli töötajal peres lapsi, seda suurem oli tema perekonnast tulenev rahulolu ning mida pikemas suhtes oli töötaja oma partneriga olnud, seda väiksem oli solvavalt käituva ülemuse negatiivne mõju tema pereelule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles