3 põhiviga meigieemaldusel ja kuidas neid vältida

Naine
Copy
Foto: Charry Jin / Pexels

Nahapuhastus on imelise näonaha üks sambaid. Valed tooted ja vale tehnika võivad aga nahka ärritada ja kogu ilu rikkuda. Kuidas vigu vältida? 

1. Sa kasutad oma nahatüübile sobimatuid puhastusvahendeid

Paljud tahavad seda eriliselt kiiskavpuhast tunnet ja haaravad esimese asjana puhastusvahu või -geeli järele. Rõõm on siiski üürike, kuna pahatihti on just nendel toodetel eriliselt agressiivne tekstuur, mis lööb tasakaalust välja naha pH-taseme. Kui see on juba päris paigast ära, on nahk kuiv ning viirustele ja bakteritele on tasuta sissepääs tagatud. 

Päästab, kui leiad oma nahatüübile õige. Kuivale nahale sobib pehme puhastuspiim, seganahale värskendav puhastusgeel ning tundlikule ja kergestiärrituvale nahale naturaalne puhastusõli. 

Puhastuseks ei kulu rohkem kui pähklisuurune kogus. 

2. Sa pesed oma nägu duši all

On muidugi praktiline lahendus, kuid tavaliselt on temperatuur liiga kuum tundliku näonaha jaoks. Liiga kuum dušš laseb naha pealmisel sarvkihil paisuda ja lipiidid (rasvad) hakkavad irduma. Pikapeale kahjustab see nahka päris põhjalikult ja muudab selle ülimalt kuivaks, mille tunnuseks on punased laigud ja kuivad kohad.  

Kui tahad duši all nägu puhastada, olgu veetemperatuur leige. Kasuta puhastuseks ainult leebeid vahendeid. 

3. Sa eemaldad kogu meigi ühekorraga

Mõnikord ei ole lihtsalt aega ja  tundub, et puhastusrätik üle silmade ja põskede teeb ka oma töö. Kui sa aga arvad, et kogu ripsmetušš, puuder ja huulepulk sellega nelja tuule poole läks, siis kaugel sellest! 

Mida üks nahk endale tõesti soovib, on topeltpuhastus. See tehnika on pärit Koreast ja annab nahale eriliselt peene väljanägemise. Kuidas seda teha? Kõigepealt eemaldad puhastusõliga meigi ja tolmu. Alles siis on aeg õrnalt, aga kindlalt lahti saada ka surnud naharakkudest — ikka oma nahatüübile sobiva tootega. Eriti meeldiva tunde kingib puhastuse lõpetuseks nahatoonik.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles