Uuring: Vodka Bulli toime on võrreldav kokaiiniga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Kas sulle meeldib peol või baaris aeg-ajalt  koos sõpradega kokteile juua, eriti näiteks Vodka Red Bulli? See kofeiiniga laetud kokteil on maitsev ega muuda uimaseks, kuid teadlased on leidnud veel ühe huvitava efekti. 

Ameerika teadlased tõdesid, et Vodka Red Bull kokteili, nagu teistegi viina- ja energiajoogi segude tarbimine võib meie ajule toimida täpselt samamoodi nagu kokaiin. 

Professor Richard Van Rijn Purdue ülikoolist Indianas leidis oma uuringus, et need hiired, kellele anti kofeiini- ja alkoholisegu, olid oma neuroloogilise ja füüsilise käitumisega üsna sarnased kui need hiired, kes said kokaiini, kirjutab standard.co. 

Loomulikult pole seda valdkonda veel piisavalt uuritud, seda enam, et katsealusteks olid hiired, aga et Red Bulli ja viina kooslus suurendab samamoodi energia juurdevoolu nagu kokaiin, pole sugugi ebatõenäoline. Samamoodi nagu alkohol, võib ka kokaiin eufooriaseisundit tekitada, ning sarnaselt energiajookidele peaks kokaiin erksust ja tähelepanuvõimet suurendama.

Ülemäärane tarbimine  on aga teadagi nii alkoholi kui energiajookide puhul tervisele ülimalt kahjulik. 

Allikas: Business Insider

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles