50 protsendi reegliga võtad lõdvalt alla

Naine
Copy
Foto: Bernd Jürgens / PantherMedia / Bernd Jürgens

Unusta kalorite lugemine! 50 protsendi reegliga pole sul mingit dieediga piinlemist.  Kuidas seda teha ja kuidas sellest tervis kasu lõikab?

50 protsendi reegel on tuletatud Vahemere toitumisest, et säästa igapäevaselt süües kaloreid,  kuid samal ajal keha korralikult toitainetega varustades. 

Mis reegel see on?

50 protsendi reegli kohaselt tuleks igal söögikorral taldrik poolenisti köögiviljadega täita. See tähendab, et 50 protsenti toidukogusest koosneb valkudest, süsivesikutest ja tervislikest rasvadest ning teise poole moodustavad köögiviljad. Mida rohkem eri sorte, seda parem. 

Selle lihtsa trikiga saab päevas lõputult kaloreid säästa, sest selmet teatud toiduained menüüst välja jätta, asendad sa nad lihtsalt krõmpsuva köögiviljaga. Kuna keerukaid reegleid pole siin vaja (ei mingit kaalumist ega kaloritabelite analüüsi), saab seda kontseptsiooni väga lihtsat igapäevaelus rakendada. Lõppeks sisaldavad ju köögiviljad väga palju kiudaineid, mis nii naljalt näljatundel peale ei lase tulla. Köögivili aitab ka stabiilset veresuhkrutaset hoida ja see omakorda mõjutab positiivselt rasvapõletust. 

Aga see pole veel kõik! Köögiviljadega saad sa pidevalt toitaineid, nii et sa tugevdad iga söögikorraga oma keha. Pikas plaanis on see kehale väga tervistava mõjuga. 

Et toitained toiduvalmistamisel kaduma ei läheks, tasub köögivilju kas aurutada või lühidalt keeta, kuid mitte praadida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles