15 märki esmakohtingult, mis näitavad, et see oli halb ja teil pole lootustki

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Esmakohtingud on alati keerulised ning võib olla raske aru saada, kas tegu oli eduka deidiga või mitte. Kui sa aga oskad ridade vahelt lugeda, siis saab pilt selgemaks.

Väga lihtne on ülemõelda ja –analüüsida, eriti kui asi puudutab uusi erutavaid suhteid. Sul võis olla tore, aga kas oli ka temal? Või ehk on lood vastupidi? Sa võid ju arvata, et saaksid kohe aru, kui tegemist on halva deidiga, kuid see ei pruugi üldse nii olla, eriti kui on teatud märke, millele ei oskagi tähelepanu pöörata.

Sa ei taha ju raisata ei enda ega tema aega ning samuti tahad sa ilmselt kohe teada, millised on ohumärgid, mis võivad tulevikus problemaatiliseks osutuda. Siin tulebki appi Lovepanky.

  1. Ta küsib liiga palju küsimusi. Küsimused on toredad – kuidas sa muidu kedagi tundma õpiks. Kui aga sul on tunne, et tegemist on tööintervjuuga, mitte ladusa vestlusega, kuhu panustate mõlemad, ei ole asi hea. Ta kas ei taha endast rääkida või siis on ta väga valiv ning tahab kohe välistada võimalikud suhtetapperid. Muidugi ei taha keegi aega raisata, aga võiks vähemalt püüda lõbutseda, isegi kui te pole hingesugulased.
  2. Ta ei küsi üldse küsimusi. Järjekordne ohumärk. Ta kas ei huvitu sinust või on huvitatud ainult iseendast (ettevaatust, nartsissist!).
  3. Rõhuv vaikus. On normaalne, et esmadeidil tuleb ette piinlikke vaikushetki, kuid kui rohkem on vaikimist kui rääkimist, siis miski ei klapi.
  4. Ta veedab aega telefonis. Kui te ei suuda tund aega telefonita olla ning igavusest selle järele kohtingu ajal haarate, on see halb märk.
  5. Tema huumorimeel ei istu sulle. Kui teie huumorimeeled ei klapi ning tema naljad on solvavad ja üle võlli, ei saa siit midagi head tulla.
  6. Tal puuduvad kombed. Kui olete juba mõnda aega koos olnud, kombed ununevad – te röötsatate üksteise ees või unustad öelda aitäh, kui ta ust avab. Aga esmakohtingul peaksite mõlemad hästi käituma. On ohumärk, kui ta ei ava ust, on ebaviisakas ettekandjaga või pühib varrukaga nina.
  7. Te solvate üksteist. Arusaamatusi tuleb ette, te võite üksteisest valesti aru saada. Kuid kui su kaaslane ütleb midagi, mis läheb vastuollu su tõekspidamistega, religiooni, rassi ja muu sellisega, on tegu halva kohtinguga.
  8. Te tahate erinevaid asju. Kui te pole varem seda arutanud, siis hiljemalt esmakohtingul võiks tulla jutuks, kui tõsist suhet kumbki teist ootab. Pikas plaanis peaks teil olema sarnane eesmärk, muidu asi ei tööta, isegi kui keemia on olemas.
  9. Sul on ebamugav. Me kõik oleme esmadeidil natuke närvis, kuid on suur vahe, kas sa oled närvis või sul on ebamugav. Usalda oma kõhutunnet!
  10. Su mõte läheb rändama. Hea esmakohtingu juurde käib keskendumine ja tähelepanu. Kui sa avastad, et mõtled tööle või mida plaanid koju jõudes teha, ei lähe ilmselt kohting väga hästi.
  11. Eksid siin, eksid seal, eksid iga nurga peal. Eksid on esmakohtingu jututeemades tabu. Kui sa mainid, et su viimane suhe lõppes nii mitu kuud tagasi ning põgusalt jagad, mida sellest õppisid – see on täiesti normaalne. Kui te aga ühel hetkel ekside üle vingute ning teineteisele terapeudi eest olete, on asi pahasti. On aeg ja hetk rääkida eelmistest suhetest, esmakohting pole selleks kindlasti õige.
  12. Ta lahkub varakult. Kui kohting läheb hästi pole põhjust seda varakult lõpetada. Isegi kui kõik tundus suhteliselt normaalne, aga ta lahkus vara, on see piisav signaal, et see polnud õnnestunud kohting.
  13. Pidev vingumine. Arvestades hetkeolukorda ühiskonnas ja poliitikas on selge, et meil kõigil on palju muremõtteid. Aga esimene kohting peaks olema lõbus! Natuke kurtmist töö või liikluse üle on piisav, kui aga asi kujuneb võistluseks, kumma elu on kohutavam, ei ole lood kenad.
  14. Mängus oli liiga palju alkoholi. Üks drink närvide rahustuseks sobib, kuid kui sellest kasvab välja jooming, pöördub asi kiirelt kõigi jaoks halvaks.
  15. Sa lahkusid tundega «oli kah». Halva deidi märgiks võibki olla tõsiasi, et see polnud hea. Miski polnud otseselt valesti, aga pärast seda ei jäänud su hinge rõõmsat erutust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles