7 tõhusat toitu kestvussportlastele (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: The Lazy Artist Gallery / Pexels

Mis treeniks võhma paremini kui mitte üks mõnus pikamaajooks, rattasõit või krooliujumine?! Kahtlemata oled aga ka märganud, et sa vajad nüüd kõvasti rohkem energiat. Need toiduained (ja muidugi palju vett) aitavad sul kenasti taastuda ja uut jõudu tankida.

1. Banaanid

Banaanid sisaldavad hulgaliselt puuviljasuhkrut ja seetõttu nimetavad kestvussportlased neid ka üheks oma saladuseks. Kui sööd banaane mõnda aega enne suuremat sooritust, näiteks maratoni, siis mõjuvad nad eriti soodsalt just vereringele. Magneesium aga ennetab lihaskrampe. 

2. Espresso

Korralik kofeiinilaks võib jooksu ajal tempo tegemiseks väga kasulik olla. Loomulikult on tast kasu ka allavõtmisel, kuna sisaldab vaevu kaloreid. 

3. Arbuus 

See kõrvitsaline sisaldab palju tsitrulliini, mis vähendab väsimusemärke lihastes, nii et sa saad kauem ja tugevamini treenida. Ka aitab arbuus kõigist kõige paremini treeningujärgselt taastuda. 

4. Herned 

Kestvussporti tehes vajab keha palju B1-vitamiini ehk tiamiini. Viimane ei lase lihastes liiga palju piimhapet tekkida ja hoiab kauem värskena. 

5. Punane peet

See on tõeline dopinguvahend, kuna sisaldab palju rauda ja optimeerib sellega sinu hapnikumajandust. On isegi välja arvutatud, et peedi abil võib oma tulemusi parandada 16 protsendi võrra. 

6. Ulukiliha

Põdra- ja metskitseliha (nagu teistegi ulukite liha) sisaldab palju L-karnitiini, mis võib rasvainevahetust positiivselt mõjutada, kuna rasvhapete põletamisel tekib energia ja su keha vajab suure kehalise koormuse korral palju L-karnitiini.  Liha soovitatakse tarbida pool tundi enne kehalist sooritust. 

7. Roheline köögivili

Roheline köögivili sisaldab palju rauda ja annab lihastele selle õige hoo, et maksimum kätte saada. Kuna köögivili on rasvavaene, siis on seda ka väga kerge seedida. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles