6 asja, millega muuta oma kodu hubaseks luksushotelliks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels

Kuidas tuua oma nelja seina vahele veidike suursugust hõngu ja elegantsi ilma hiidsummasid välja käimata? 

Need kuus sisustusdetaili annavad elamisele hoopis uue vungi. 

Peegel

Üleelusuurune peegel loob illusiooni ruumi avarusest ja suurejoonelisusest. Kõige targem oleks panna peegel akna lähedusse, kuna see reflekteerib äärmiselt palju valgust ja suurendab automaatselt ruumi.

Eriti harmooniliselt mõjuvad ümmargused peeglid, mis on viimastel aastatel ka üks sisustusmaailma trendielemente olnud. 

Kamin või kahhelahi

Vähestel on kamin. Kahhelahjust rääkimata. Kuidas aga oleks imitatsiooniga? Isegi see annab seda mõnusat ja hubast tunnet, mida luksushotellide puhul nii väga hinnatakse. Šikk raam, näiteks marmorist, annab kiiresti ja lihtsalt õilsust juurde.   

Rõhk seinal

Ilus maal, väärtuslik trükis, must-valge-foto või skulptuur annavad igale seinale nagu võluväel teatava mondäänse puudutuse. Ka tapeedid, mis on jälle tagasi moodi tulnud, pole kaotanud oma võlu ega tähendust. 

Valgustus

Tõeliselt õdusa atmofääri annab õige valgus. Jäta heaga hüvasti igavate laelampidega ja pane tuba erakordselt särama kas disainervalgusti või vana kroonlühtriga. Kõige parem oleks hämardiga valgusallikas!

Üheski luksushotellis ei puudu ka laualambid — seega võiksid nad sinugi koju jõuda. 

Foto: Pexels

Eesriided ja padjakatted

Paljud luksushotellid «riietavad» ruumi kallite kangastega. Lõika selle lihtsa trikiga kasu, sest õiged kangad aitavad kogu ruumi üldilmet kiiresti muuta. Eriti õilsad materjalid on samet, siid, lina ja kõrge kvaliteediga puuvill. Sama kehtib ka padjakatete kohta, mida võiks sobitada eesriietega. 

Vaibad

Vaipadel pole vaid akustika parandamise ja soojustamise eelis, nad muudavad kogu ruumi taju ja määratlevad selle üldmuljet. Seega võid rahulikult mööda vaadata klassikalisest beežist ja valida hoopis jõulisemad ja kontrastirohked varjundid. Just idamaised vaibad annavad selle eheda viie-tärni-miljöö. 

Foto: lord_ photon / Pexels

Allikas: teNeues

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles