Vana kuld: see eeterlik õli ei jäta sind hätta!

Naine
Copy
Foto: Pexels

Kui mõni mõtleb lavendli puhul lõpututele väljadele Prantsusmaa lõunaosas Provençe'is, siis teisele seostub see vanaema koitõrjekotikestega riidekapis.   

Lavendli eeterlik õli on üks väheseid omataolisi, mida võib lahjendamata kujul nahale kanda. Juba vanad roomlased kandsid taime selle rahustava, antiseptilise ja põletikuvastase toime tõttu alati endaga kaasas.  Meeldiva kõrvaltoimena pagesid sääsedki lõhna peale nelja ilmakaarde ja kui ka mõni putukas ka sai jaole, oli lavendel jälle platsis, et leevendada sügelusi ja toimida armide tekke vastu.    

Tänu oma sinisele värvainele antotsüaanile kaitseb lavendel nahka väga usaldusväärselt ka vabade radikaalide eest ja praavitab möödaminnes  ka nahaärritusi. 

Lavendel teeb ilusaks ja tugevaks ning lõdvestab 

Meie heaolule mõjub lavendliaroom rahustavalt, lõõgastavalt ja tasakaalustavalt. Toimemehhanism on võrreldav kerge antidepressandiga, kuna ta mahendab närvilist olekut ja hingelisi mõõnu. Selle eeterliku õliga ei tule mitte ainult jõud tagasi, vaid ka tasakaal pärast pingelist päeva, et saata meid kosutavasse uneriiki. Piisab vaid tilgast lavendliõlist padjal.  

Õhtune ilurituaal

Vaimustav õhturituaal, mis toob hingerahu ja hellitab nahka, võiks järgmine välja näha: võta näoauruvanni tegemiseks peotäis lavendliõisi ja vala nad suures potis kuuma veega üle. Sulge kaas ja lase kümme minutit tõmmata. Võta kaas maha ja hoia puhastatud nahka aurus. Soovi korral võid ka lisakas ätiku üle pea tõmmata. 

Seejärel sega 20 ml lavendli- ja roosivett saviga, kuni tekib kreemjas mass. Silu see näole ja kaelale ning viska end mugavalt diivanile. Pärast veerandit tundi loputa käesooja veega mask maha. 

Allikas: My Life

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles